Šią vasarą sutartį su Vitorijos „Laboral Kutxa“ pasirašęs krepšininkas lyg ir nepadarė nieko blogo, tačiau vis tiek užsitraukė San Paulo „Mogi das Cruzes Basquete“ komandos fanų rūstybę. Priežastis paprasta – vyriausiasis brazilų treneris Rubenas Magnano į galutinę rinktinės sudėtį olimpinėms žaidynėms R. Luzą įtraukė vietoje San Paulo numylėtinio – 35-erių veterano Larry Tayloro, likusio už nacionalinės komandos borto.

„Norime Larry Tayloro“, – skandavo San Paulo fanai, bandydami išmušti iš vėžių jiems nepatinkantį gynėją.

R. Luzas aikštėje praleido vos 8 min., per kurias pelnė 6 taškus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, bet švilpimas iš tribūnų gerokai suerzino jo komandos draugus.

„Tai – kažkoks absurdas. Žmonės nesupranta, kas yra daroma komandos labui, netgi trukdo saviems. Aš labai tikiuosi, kad jie susivoks“, – pyko vienas iš brazilų lyderių Marcelinho Huertas.

Jam pritarė ir kitą sezoną Kauno „Žalgiryje“ žaisiantis aukštaūgis Augusto Lima.

„Nemanau, kad tai yra toleruotina. Visų pirma, tai labai negražus elgesys. Juk palaikome rinktinę, o ne vieną klubinę komandą. Labai norėčiau, kad visa tai pasibaigtų“, – akcentavo jis.

Brazilų treneris R. Magnano į provokuojančius klausimus atsakinėti atsisakė, tiesiog numojęs ranka.

Jei situacija su R. Luzu paliko dviprasmišką įspūdį patiems brazilams, nuotaiką San Paulo arenoje visiems gerokai pakėlė vienas epizodas. Po M. Huertaso metimo Kinijos rinktinės aukštaūgis – 218 cm ūgio dvidešimtmetis Zhou Qi nukreipė kamuolį į savo krepšį. Apskritai 43-uoju numeriu Hjustono „Rockets“ komandos šių metų naujokų biržoje pasirinktas milžinas per visą rungtynių laiką sukrapštė vos 4 taškus, pataikydamas vos 1 iš 7 metimų iš žaidimo.

Brazilija šias rungtynes laimėjo 91:52.

Efektingiausi rungtynių momentai ir kino metimas į savo krepšį – mačo apžvalgoje.

Sekmadienio vakarą 20.30 val. mūsų laiku San Paule brazilai žais su lietuviais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)