Prieš 24 metus Prancūzijoje vykusiame pasaulio čempionate brazilai startavo laimėjimais prieš Škotiją ir Maroką, bet trečiose rungtynėse 1:2 nusileido Norvegijai. Tiesa, tas pralaimėjimas neturėjo jokios įtakos Brazilijos rinktinės turnyrinei situacijai: pirmą vietą grupėje užsitikrinę brazilai vėliau sėkmingai įveikė visus atkrintamųjų varžybų barjerus ir tik finale 0:3 nusileido Prancūzijos futbolininkams.

Po nesėkėms 1998 m. pasaulio čempionato grupių etape Brazilijos rinktinė visuose kituose čempionatuose pirmąjį etapą įveikė be kluptelėjimų, tačiau 17-os nepralaimėtų rungtynių serija baigėsi penktadienį Katare. Nepaisant to, kad pralaimėjimas Kamerūnui brazilų iš pirmos vietos G grupėje neišstūmė, tačiau Brazilijos rinktinės veteranas Dani Alvesas neslėpė nusivylimo tokia dvikovos baigtimi.

„Tai savotiškas įspėjimo signalas mums. Turime suprasti, kad pasaulio čempionate nėra silpnų varžovų. Gavome labai rimtą pamoką, kad negalime atsipalaiduoti ir privalome kiekvienose rungtynėse žaisti nuo pirmos iki paskutinės minutės. Nes viena apmaudi klaida gali turėti labai didelę kainą“, – samprotavo D. Alvesas.


39 metų futbolininkas buvo vienas iš 9 naujų žaidėjų startinėje Brazilijos rinktinės sudėtyje. D. Alvesas taip pat tapo ir vyriausiu visų laikų Brazilijos futbolininku, žaidusiu Pasaulio čempionate. Iki šiol rekordas priklausė jo komandos draugui, 38-erių Thiago Silvai. Beje, rungtynės su Kamerūnu D. Alvesui buvo patikėtas ir kapitono raištis. Tiesa, pats futbolininkas šio pasiekimo nesureikšmino. „Aš asmeniškai labai nusivyliau mūsų pasirodymu. Treneris suteikė progą atsarginiams žaidėjams, mes gavome šansą pasirodyti didžiausioje pasaulio futbolo scenoje, tačiau juo nepasinaudojome“, – konstatavo trečiame pasaulio čempionate žaidžiantis futbolininkas.


Pasaulio čempionato aštuntfinalyje Brazilija susitiks su Pietų Korėja, o daugkartinių planetos čempionų sudėtyje vėl dominuos pajėgiausi žaidėjai. Tiesa, brazilų rinktinės strategui Tite teks pasukti galvą ieškant pamainos traumuotiems lyderiams. Rungtynėse su Kamerūnu Brazilijai padėti negalėjo Neymaras, Alexas Sandro ir Danilo, o rungtynių metu traumas patyrė Alexas Tellesas ir Gabrielis Jesusas.

Po papildomų tyrimų paaiškėjo, kad A. Tellesui ir G. Jesusui pasaulio čempionatas jau baigėsi. Brazilijos rinktinės daktaro Rodrigo Lasmaro teigimu, tikėtina, kad artimiausiose rungtynėse į rikiuotę grįš Danilo, bet kitų futbolininkų sugrįžimo dar teks palaukti.

„Danilo jau treniravosi su komanda, tuo metu Neymaras ir A. Sandro dirba tik individualiai. Mes dar turime 72 valandas iki artimiausių rungtynių, bet šiuo metu tikrai negalime garantuoti, kad jie bus pasirengę atkrintamųjų varžybų startui“, – teigė R. Lasmaro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją