Net ir be vieno savo lyderių Patty Millso žaidę australai galingai pradėjo mačą ir iškart pabėgo į priekį 16:2. Tiesa, vėliau venesueliečiai atsitokėjo ir ėmė vytis savo varžovus bei antrame ketvirtyje priartėjo iki 25:21.

Vis dėlto Australijos krepšininkai po pertraukos vėl agresyviai gynėsi, o kelis tritaškius iš eilės pataikė Chrisas Gouldingas ir skirtumas pasiekė 25 taškus – 81:56.

Australai A grupėje nusileido tik JAV atstovams (5/0), kuriems pralaimėjo 88:98, ir Rio žaidynių ketvirtfinalyje susitiks su trečioje B grupės vietoje liksiančia komanda. Ja gali būti ir Lietuva, jei pirmadienį suklups prieš Kroatiją.

Trečia pozicija A grupėje atiteko Prancūzijai (3/2), o dėl ketvirtoji – Serbijai.

Primename, kad ketvirtfinalyje, kuris vyks trečiadienį, pirmąją vietą A grupėje užėmusi komanda susitiks su ketvirtąja B grupės ekipa (ir atvirkščiai), o antra A grupės komanda susikaus su trečiąja B grupės ekipa (ir atvirkščiai).

Australija: Chrisas Goudlingas 22 (4/7 tritaškiai), Joe Inglesas 11, Andrew Bogutas ir Ryanas Broekhoffas po 10, Aronas Baynesas ir Chrisas Andersenas po 8, Brockas Motumas 5 taškai.

Venesuela: Anthony Perezas 12, Davidas Cubbillanas 10, Johnas Coxas ir Windi Graterolas po 9, Gregory Vargasas 6 taškai.

A grupės turnyro lentelė:

Paskutinio turo tvarkaraštis B grupėje:

Rugpjūčio 15 d., pirmadienis

20.15 val. Nigerija – Brazilija (B grupė)

Rugpjūčio 16 d., antradienis

1.00 val. Ispanija – Argentina (B grupė)

4.30 val. Lietuva – Kroatija (B grupė)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)