Zlatano Ibrahimovičiaus įvartis antrojo kėlinio pradžioje pritildė gausias Ukrainos nacionalinės komandos aistruolių pajėgas. Bet jau netrukus varžybų šeimininkai šėlo, kai nacionaliniu šios šalies futbolo herojumi jau bene dešimtmetį vadinamas Andrejus Ševčenka dar kartą nupūtė dulkes nuo šio titulo.

Puolėjas, kuriam rugsėjo 29-ąją sukaks 36-eri metai, vos per 7 minutes dviem tiksliais smūgiais galva išvedė savo komandą pirmyn.

Per likusį laiką atakuojantį futbolą demonstravusios abi komandos turėjo progų, bet rezultatas išliko nepakitęs. Tris taškus į savo sąskaitą įsirašę ukrainiečiai tapo D grupės lyderiais, nes ankstesniame dienos susitikime Anglija ir Prancūzija išsiskyrė taikiai.

„Jaučiuosi puikiai – tai buvo istorinės rungtynės mums, – po mačo džiūgavo A. Ševčenka. – Jaučiuosi lyg 20-metis, ne 35-erių! Ačiū visiems, kurie palaikė mane. Tai buvo sunki ir ilga kelionė, nes prieš čempionatą turėjau daugybę problemų. Mums šis čempionatas yra toks svarbus – jaučiuosi fantastiškai!“

Po pirmojo varžybų rato A. Ševčenka kartu su Rusijos rinktinės saugu Alanu Dzagojevu ir Kroatijos komandos puolėju Mario Mandžukičiumi pirmauja rezultatyviausių čempionato žaidėjų sąraše.

O.Blochinas: kapitonas padarė savo darbą

Ukrainos rinktinės vyriausiasis treneris Olegas Blochinas po pergalės neslėpė, kad rungtynės buvo sunkios, ir džiaugėsi komandos veterano pasirodymu.

„Pirmosios rungtynės visada būna pačios sunkiausios. Noriu pasveikinti vaikinus su pergale, jie atsilaikė sunkioje kovoje“, – TV kanalui „Ukraina“ sakė strategas.

„Mačas buvo sudėtingas. Švedai įvartį į mūsų vartus įmušė pažeisdami garbingo žaidimo taisykles (rezultatyvios švedų atakos metu vienas iš Ukrainos futbolininkų dėl skausmingo susidūrimo liko gulėti ant vejos – red.). Mes sustojome, o jie įmušė. Tai nesąžininga“, – piktinosi Ukrainos rinktinės vairininkas.

„Labai džiaugiuosi, kad sugebėjome pakeisti rungtynių eigą. Mes buvo greitesni ir geresni taktiniu aspektu. Laukiau iš komandos tokio žaidimo, o kapitonas padarė savo darbą. Kalbant apie šansus iškopti į ketvirtfinalį. Nesame favoritai, bet einame savo keliu, jau turime tris taškus, dabar ruošimės kitoms kovoms“, – sakė O. Blochinas.

Penktadienį Ukrainos rinktinė Donecke susitiks su prancūzais. Pergalės atveju ukrainiečiai užsitikrintų vietą ketvirtfinalyje.

Švedijos komandos tą pačią dieną lauks akistata su anglais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)