„Dabar galima įvairiai galvoti: gal ne tą valgėme, gal per trumpai miegojome, gal mums nereikėjo šiandien treniruotis. Britės, pavyzdžiui, treniruotės nerengė. Jeigu tokia sumaištis kilo, vadinasi, kažkas buvo blogai“, - neslėpė lietuvių vyriausiasis treneris.

Blankiai žaidusios jo auklėtinės tris kėlinius negalėjo nė per plauką atsiplėšti nuo bričių, o lemiamo ketvirčio metu varžovės netgi buvo nutolusios 6 taškų skirtumu.

Nors Lietuvos komandai vargais negalais pavyko vėl išsiveržti į priekį, išsaugoti persvarą leido tik šyptelėjusi fortūna.

Likus 16 sekundžių iki finalinės rungtynių sirenos vienu tašku pirmavusios Lietuvos rinktinės kapitonė Sandra Linkevičienė stojo prie baudų metimo linijos, bet abu kartus nepataikė į krepšį.

Atkovojusios kamuolį britės jau lėkė į kitą aikštės pusę nusiteikusios išplėšti sensacingą pergalę, bet ta pati S. Linkevičienė čia pat pasinaudojo netiksliu Julie Page perdavimu ir perėmė kamuolį.

„Tikėjomės, kad Sandra pataikys nors vieną baudos metimą, bet išėjo dar geriau. Mums tikrai pasisekė, tačiau svarbu ir tai, kad merginos ta sėkme tikėjo ir kovojo iki galo. Per minutės pertraukėles jos įtikinėdavo viena kitą neprarasti vilties. Turbūt tai padėjo“, - sakė A. Paulauskas.

Treneris pripažino, kad Lietuvos ekipos aukštaūgės nesugebėjo išnaudoti savo ūgio pranašumo: kovą dėl atšokusių kamuolių britės laimėjo 44:37 ir net 17 kamuolių sugriebė puolime.

„Prieš rungtynes sakiau, kad su britėmis lengva nebus – jos žaidžia kietai, yra judrios. Mūsų žaidėjos aukštesnės, bet lėtesnės, todėl bričių komanda mums neparanki.

Nesisekė priekinės linijos krepšininkėms, kurias pasirinkome šioms rungtynėms: Eglei Šulčiūtei, Agnei Abromaitei. O Gintarė Petronytė visiškai netinka žaidžiant su tokio tipo ekipa. Gaila, kad per vėlai išleidau į aikštę Vaidą Sipavičiūtę, kuri gynėsi šaltakraujiškai ir patikimai“, - samprotavo A. Paulauskas.

Tuo tarpu pirmą kartą finaliniame Europos čempionato etape rungtyniaujančios Didžiosios Britanijos rinktinės strategas Tomas Maheris po dvikovos užstojo lemiamame epizode kamuolį S. Linkevičienei į rankas pasiuntusią J. Page.

„Paskutinė J. Page klaida išties buvo vaikiška, bet ne jai vienai reikėtų versti kaltę dėl pralaimėjimo. Per paskutinę rungtynių minutę padarėme gal tris tokias klaidas“, - teigė garsus specialistas iš Australijos, kuriam Didžiosios Britanijos krepšinio federacija yra iškėlusi užduoti paruošti rinktinę 2012 metais Londone vyksiančioms olimpinėms žaidynėms.

Antrojo čempionato etapo E grupėje jau tris taškus surinkusių lietuvių taip pat laukia dvikovos su Baltarusijos (birželio 25 d.) ir Čekijos (birželio 27 d.) komandomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją