Nuėjęs į spaudos konferenciją portugalų vairininkas neslėpė nepasitenkinimo serbo Milorado Mažičiaus darbu. Specialisto abejones sukėlė pirmame kėlinyje už pražangą prieš Mario Gotzę skirtas 11 m baudinys ir Pepe parodyta raudona kortelė.

„Šie teisėjo sprendimai mus sužeidė ir paveikė mūsų žaidimą“, – pyko P. Bento.

Paklaustas, ar išvaryti Thomasą Mullerį užsipuolusį Pepe iš aikštės arbitras galėjo dėl Madrido „Real“ gynėją lydinčio blogiuko įvaizdžio ir raudonomis kortelėmis nužymėtos karjeros, P. Bento apsimetė nežiniuku.

„Nežinau, apie kokią Pepe reputaciją jūs kalbate“, – susinervinęs nukirto treneris.

Skundėsi ir po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas Ederis, kurio nuomone, antroje rungtynių dalyje arbitras privalėjo skirti 11 m baudinį į vokiečių vartus.

„Žinau, kad tai buvo 11 m baudinys, kuris galėjo sugrąžinti mums viltį. Bet jis liko nepaskirtas“, – tikino Ederis.

Vis dėlto visų šunų ant teisėjų portugalai nekarė ir išliko savikritiški.

„Ne vien teisėjas nulėmė rungtynių baigtį, nors jis ir buvo palankesnis Vokietijai. Padarėme per daug klaidų gindamiesi ir puldami. Bet dabar iš esmės pertvarkyti mūsų žaidimo sistemą būtų klaidinga. Esame pajėgūs įvykdyti savo užduotį ir esu tikras, kad tai padarysime“, – baltos vėliavos nekėlė P. Bento.

„Teisėjas irgi žmogus, todėl nieko nuostabaus, kad tokiose „karštose“ rungtynėse jis gali suklysti. Neturėtume apie tai galvoti – privalome vėl iškelti galvas likusiuose dviejuose mačuose“, – taikesnis buvo gynėjas Ricardo Costa.

Tiesa, tai padaryti bus dar sunkiau dėl nuostolių, kurių pareikalavo dvikova su Vokietija. Dėl traumų užleisti vietą aikštėje komandos draugams buvo priversti gynėjas Fabio Coentrao ir puolėjas Hugo Almeida, kurių galimybės sugrįžti į rikiuotę artimiausiu metu paaiškės kitą dieną. Birželio 23 dienos rungtynes su JAV vienuolike dėl diskvalifikacijos turės praleisti ir Pepe.

Tuo tarpu Braziliją jau pirmame mače sudrebinusios Vokietijos stovykloje – santūrus džiaugsmas ir susikaupimas. Portugalams jokių prošvaisčių nepalikusios ekipos strategas Joachimas Lowas pagyrė tik trimis įvarčiais sužibėjusį Th. Mullerį ir varžovų žvaigždę Cristiano Ronaldo dešiniame gynybos krašte supančiojusį Jerome'ą Boatengą.

„Komanda žaidė neįtikėtinai kompaktiškai: beveik nepalikome progų kontratakoms, patys puolėme labai greitai. O antrame kėlinyje žaidimas jau buvo kitoks dėl pasikeitusio jėgų santykio“, – pergalę komentavo treneris.

„Trys įvarčiai tokiose rungtynėse – tai jau kažkas šlovingo. Kalbant apie Pepe pašalinimą, aš pajaučiau, kaip jis kumščiu kliudė mano veidą, o daugiau niekas nuo manęs nepriklausė“, – pridūrė rungtynių herojus Th. Mulleris.

Vokietijos rinktinė antrame G grupės ture šeštadienį susikaus su Ganos futbolininkais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)