3 pergalės ir vienintelė nesėkmė prieš būsimą olimpinį čempioną Romaną Vlasovą iš Rusijos – taip Londone kovojo A. Kazakevičius, pasekęs 2008 metų Pekino žaidynių bronzinio prizininko Mindaugo Mizgaičio pėdomis.

„Aleksandro vieta – tarp stipriausių, ir šiandien jis tai įrodė“, – džiūgavo Lietuvos imtynių rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.

Vos pasibaigus tik du kėlinukus trukusiai paskutinei 26-erių Lietuvos imtynininko dvikovai su danu Marku Overgaardu Madsenu jis stryktelėjo ant kilimo ir Trispalve apgaubė auklėtinio pečius. Pastarasis taip pat tryško džiaugsmu, kurio nė kiek netemdė dar aštuntfinalyje varžovo prakirstas ir smarkiai sutinęs antakis.

„Šis medalis man reiškia visos mano karjeros sporte įvertinimą. Ne veltui treniravausi, atidaviau visą save. Antras medalis Lietuvai – džiugu, aš tuo didžiuojuosi. Dėkoju tėvams, kurie mane atvedė į imtynes, treneriams, gydytojams, visiems, kurie į mane investavo. Manau, kad skolą grąžinau“, – šypsojosi A. Kazakevičius, kuris Pekino olimpiadoje užėmė 15-ą vietą.

Olimpinis medalis – vos antras svarus A. Kazakevičiaus trofėjus suaugusiųjų varžybose. Šiemet jis taip pat laimėjo bronzą Europos čempionate.

Simboliška, kad lygiai tokį patį rezultatą Lietuvos imtynininkas pademonstravo ir gruodį Londone vykusiose parengiamosiose varžybose prieš olimpines žaidynes, kuriose jo varžovu taip pat buvo M. Overgaardas Madsenas.

– Kova dėl bronzos buvo sunki? – paklausėme A. Kazakevičiaus

– Taip, visos kovos buvo sunkios, kainavo daug jėgos ir sveikatos, bet aš atlaikiau. Pasiekiau maksimalų rezultatą.

– Tai, kad varžovas buvo pažįstamas, pagelbėjo?

– Turėjome daug medžiagos, kurią prieš kovą dar sykį peržiūrėjau. Tuomet jį nugalėjau per tris kėlinukus, o šiandien pakako dviejų. Bet lengva nebuvo, žinojau, kad jis geras, aršus imtynininkas.

– Prakirstas antakis labai trukdė kovoti?

– Taip, ta akimi beveik nemačiau. Bet matote, laimėjau ir su viena akimi (šypsosi – DELFI).

– Prieš kovą širdis drebėjo?

– Jaudulio buvo. Vakar pasižiūrėjau, ką lėmė burtai, ir visai nesijaudinau. Įlindau į kompiuterį ir apie varžybas išvis negalvojau. Bet ryte eidamas pusryčiauti pradėjau jaudintis – įtampos buvo.

– Kaip švęsite?

– Dar pabūsiu Londone – į Lietuvą grįžtu tik rugpjūčio 13 d. Švęsime kaip ir visi paprasti žmonės – taurę pakelsime.

– Ką tik praturtėjote 100 tūkst. litų...

– Žinote, kainos Lietuvoje dabar irgi nemažos – ir būstui reikia, ir kitkam. Aišku, šiek tiek pinigėlių užsidirbau. Malonu iš valstybės gauti premiją.

– Žinojote, kad varžybų organizatoriai, sudarę kovų prognozes, jums „piešė“ pralaimėjimą jau pirmoje kovoje?

– Taip, dar stovykloje Lenkijoje pasidomėjome, ką orakulai sako. Aš buvau paskutinėje vietoje. Treneris juokėsi, jog tą lapą reikėtų apversti aukštyn kojomis, kad būčiau pirmas – tada būtų teisingiau.

Prezidentė pasveikino A. Kazakevičių

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino imtynininką Aleksandrą Kazakevičių Londono olimpinėse žaidynėse graikų-romėnų imtynėse iškovojusį bronzos medalį.

„Nuoširdžiai sveikinu iškovojus olimpinį bronzos medalį! Jūsų laimėjimas yra puiki dovana Lietuvai ir visiems jos žmonėms. Linkiu daug sėkmės, stiprybės ir gražių pergalių ateityje“, - sakoma šalies vadovės sveikinime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (356)