Ketvirtame iš aštuonių atrankos čiuožimų A. Sereikaitė po starto galingai šovė į priekį, už nugaros palikusi visas tris konkurentes. Tačiau priekyje išsilaikė tik tris iš puspenkto rato „Iceberg“ arenos ledo aikštėje. Pirmiausia Lietuvos atstovę aplenkė čiuožimo favoritė Seung-hi Park, o vėliau – ir amerikietė Emily Scott. Jos ir pateko į ketvirtfinalį. Ketvirta liko prancūzė Veronique Pierron, viename posūkių neišsilaikiusi ant kojų.

Galutinėje rungties įskaitoje A.Sereikaitė liko 24-ta tarp 32 sportininkių. Dvi iš jų buvo diskvalifikuotos už priešlaikinius startus. Jis sutrukdė ir ketvirtojo čiuožimo pradžią, tad A. Sereikaitei ir jos varžovėms teko startuoti iš naujo.

Prieš olimpines žaidynes 19-metei Agnei Sereikaitei buvo iškelta užduotis užimti 20-25 vietą. Tad šį tikslą čiuožėja pasiekė. Bet jos laukia dar dvi distancijos – 1000 m ir 1500 m.

– Agne, kaip vertini savo olimpinį debiutą?

– Iš pradžių labai nervinausi, bet dabar vertinu gerai. Paprasčiausiai padariau vieną klaidą, dėl kurios praradau kelialapį į kitą etapą.

– Kokia tai buvo klaida?

– Mane aplenkė iš vidinės pusės, nes man reikėjo posūkyje prieš tai labiau iščiuožti į išorę, kad įgaučiau daugiau greičio.

– Ar tavo planas ir buvo atsiplėšti nuo pat starto?

– Čia – sprintas. Visi stengiasi nuo starto spurtuoti. O startas ir pirmieji du ratai yra mano stiprioji pusė. Net pati nesitikėjau, kad taip iššausiu į priekį. Net nejaučiau, ar varžovės yra toli, ar ne. Tiesiog pajutau, kaip aplenkė korėjietė, paskui pamačiau, kad nukrito prancūzė. O paskui, kaip sakiau, padariau klaidą – neiščiuožiau per daug į šoną ir praradau greitį.

– Priešlaikinis startas neišmušė iš vėžių?

– Ne. Kai buvau jaunesnė, nervindavausi, nes jau būti pasiruošusi startui. O dabar labai dažnai jų būna, tai jau įprasta.

– Kaip toli tikėjaisi nueiti šioje rungtyje?

– Norėjau patekti į kitą etapą. Bet man keltą užduotį įvykdžiau. Todėl nemanau, kad pasirodymas nepavyko. Bet visąlaik norisi geriau.

– Kuri iš dviejų likusių rungčių tau yra palankesnė?

– Negaliu spręsti. Man visos palankios. Bet daugiau vilčių siesiu su 1000 m distancija.

– Kaip vertini „Iceberg“ areną, kurioje vyksta varžybos?

– Čia buvo tik viena treniruotė, kitos vyko treniruočių arenoje. Kai įeini, įspūdis: „Vau!“. Labai daug erdvės, žiūrovų. Bet kai čiuoži, susitelki į čiuožimą, nematai ir negirdi nieko aplinkui.

Ledas čia nėra labai greitas. Rezultatai nebuvo labai aukšti. Na, žiūrėsime, kokie bus finaluose. Bet laiko tvirtai.

– Rytoj ilsėsiesi ir vėl treniruosiesi?

– Rytoj bus lengva treniruotė.

– Kaip patinka Sočis?

– Viskas čia patinka. Olimpinis kaimelis, gyvenimo, maitinimosi sąlygos, transporto sistema – puiki. Nematau jokių minusų. Čia esu euforijoje, jaučiu olimpinę dvasią.

– Ar nebus dabar nuobodu, kai į Maskvą treniruotis išvažiavo kartu su tavimi Pakrantės kaimelyje gyvenantys Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas?

– Nors smagu gyventi viename kambaryje su Isabella Tobias, nemanau, kad bus liūdna. Turiu draugų iš kitų šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)