„Daugumą žaidėjų pažįstu, tarp jų – nemažai buvusių komandos draugų. Todėl nuotaika – labai gera. Esu pailsėjęs, sveikas, be traumų, tad nėra ko tai nuotaikai subjurti“, – teigė snaiperis, su kitais rinktinės kandidatais pirmadienį Palangoje pradėjęs ruoštis rugsėjį vyksiančiam Europos čempionatui.

– Tikrai spėjote pailsėti? Juk po sezono „Žalgiryje“ dar vykote į Dalaso „Mavericks“ klubo peržiūrą. – DELFI paklausė A. Milaknio

– Vasaros nelabai ir pajaučiau, bet bandžiau sportą suderinti su poilsiu. Kiek jo buvo, tiek turėjo užtekti. Nesiskundžiu, nes prieš tai daugybę vasarų galėjau ilsėtis, kiek noriu. Dabar – kažkas naujo, ir tuo esu patenkintas.

– Atostogaudamas turbūt nepaleidote iš rankų telefono – sprendėsi naujos sutarties klausimas.

– Keletą dienų tikrai stengiausi atitrūkti, bet nieko neišėjo – buvo pats darbymetis.

– Daugelis galvoja, kad į „Uniks“ klubą jus pirmiausia patraukė finansinės sąlygos.

– Anokia paslaptis, kad rusai pasiūlė daug geresnes sąlygas. Bet ne vien tai nulėmė mano sprendimą. Jie parodė didžiulį norą mane įsigyti, sumokėjo išpirką „Žalgiriui“. „Uniks“ labai nusivylė praėjusiu sezonu, todėl dabar vėl renka ambicingą komandą ir nori sugrįžti į elitą, laimėti Europos taurę ir ateityje žaisti Eurolygoje. Tokie tikslai man imponuoja – tikrai nebuvo taip, kad pasiūlė daugiau, ir iškart išbėgau. Be to, nebe pirmus metus jaučiau norą išbandyti save užsienyje. Aišku, sprendimas buvo labai sunkus, gaila palikti „Žalgirį“, bet toks gyvenimas.

– Tiesa, kad „Žalgiris“ nebandė rimčiau stoti į kovą dėl jūsų parašo, suprasdamas, kokią progą turite šią vasarą?

– Taip. Susėdome ir labai draugiškai, vyriškai pakalbėjome. Jie pateikė man savo pasiūlymą – tokį, kokį galėjo. „Žalgiris“ norėjo mane išlaikyti, bet kartu nedarė visiškai jokių kliūčių išvykti kitur.

– Ar „Žalgiris“ buvo vienintelis Eurolygos klubas, kvietęs į savo gretas?

– Taip, vienintelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)