Į laikinąją sostinę varžytis dviejuose grupėse A ir B atvyko šešios mėgėjų komandos, „3 už Lietuvą“ turuose privertusios pasiduoti krepšinio legendų rinktines.

Po burtų traukimo paaiškėjo, jog į A grupę pateko geriausia Vilkaviškio turo ekipa „Detransa“, Kaišiadorių mėgėjai „Per ausį“ bei stipriausi Šilutėje – „Impulso“ krepšininkai.

B grupėje ginklus surėmė Nidos turo nugalėtojų ekipa – „Neringa“, Panevėžio krepšininkai „Simpatukai“ bei paskutiniame ture Anupriškėse legendas įveikę vilniečiai – „No Name“.

Grupėse stipriausios „3 už Lietuvą“ mėgėjų komandos kovojo dėl dviejų bilietų į pusfinalį. Pirmojoje grupėje greitai paaiškėjo, jog ekipa „Per ausį“ bus palikta už pusfinalio borto. Santykius dėl pirmosios vietos aiškinosi „Detransa“ ir „Impulso“ krepšininkai, kurių tarpusavio rungtynės baigėsi „Detransos“ pergale – 16:15, kuri ir tapo A grupės nugalėtoja.

Antrajame pogrupyje po dviejų rungtynių pralaimėtų minimaliais skirtumais pirmieji iš kovos pasitraukė vilniečiai – „No Name“. Pirmąją vietą užėmė pajūrio atstovai – „Neringa“. Antrąjį kelialapį į pusfinalį iškovojo „Simpatukai“.

Pirmieji dėl galimybės kautis finale susitiko „Detransos“ ir „Simpatukų“ krepšininkai. Visas rungtynes aikštelėje vyko bekompromisė kova.

Krepšinio legendas Panevėžyje, nepaisant nepalankių oro sąlygų, įveikę „Simpatukai“ atrado jėgų lemiamose pusfinalio mačo akimirkose ir šventė pergalę – 12:11.

Pagal kitokį scenarijų reikalai klostėsi grupėje B, kurioje Šilutės ture triumfavę „Impulso“ krepšininkai sėkmingų išpuolių dėka didino savo pranašumą prieš „Neringos“ mėgėjų ekipą. Po dešimties minučių kovos tapo aišku, jog „Impulso“ komanda tapo antrąją superfinalo dalyve.

Permainingai susiklostęs šešių geriausių mėgėjų turnyras čempionų iškart neišaiškino. „Simpatukų“ ir „Impulso“ mėgėjų ekipos dėl didžiojo prizo – kelionės į Europos vyrų krepšinio čempionatą Slovėnijoje kartu su asmeniniu gidu – Antanu Guoga susikovė Lietuvos ir Gruzijos vyrų krepšinio rinktinių didžiosios pertraukos metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)