Krepšinio legendos turui Radviliškyje suorganizavo „šiaulietišką“ sudėtį. Komandą sudarė Lietuvos jaunučių rinktinės treneris, buvęs „Šiaulių“ klubo narys Robertas Giedraitis, Europos čempionas, žalgirietis, buvęs „Šiaulių“ žaidėjas Donatas Slanina, Eurolygos čempionas bei karjerą „Šiaulių“ komandoje pabaigęs Mindaugas Žukauskas ir buvęs „Šiaulių“ ekipos kapitonas Vaidas Pauliukėnas.

Dvikovoje prieš legendas geriausią Radviliškio mėgėjų ekipą „Auridianą“ atstovavo Linas Krivickas, Rytis Grigaitis, Aivaras Gudavičius ir Juozas Blažys.

Superfinalo dvikova prasidėjo kaip niekad atkakliai ir nerezultatyviai. Komandos sunkiai rinko taškus, o vaizdas aikštelėje priminė regbio rungtynes – abiejų ekipų krepšininkai kibo vieni kitiems į atlapus ir neleido pagalvoti apie lengvus taškus.

Krepšinio legendos nerezultatyviame mače sugebėjo pataikyti tritaškį metimą, kuris tapo svarbiu postūmiu susikrauti, kaip vėliau paaiškėjo, lemiamu tapusį pranašumą.

Ištiksėjęs susitikimo laikas lėmė, jog mačą rezultatu – 4:2 laimėjo krepšinio legendos, užkirtusios kelią geriausiai Radviliškio ekipai varžytis didžiajame projekto „3 už Lietuvą“ superfinale rugsėjo 1-ąją Kaune.

Po šio turo krepšinio legendų ekipa persvėrė tarpusavio žaistų rungtynių su mėgėjais pergalių balansą savo naudai. Po devynių iki šiol vykusių turų mėgėjai yra iškovoję keturias pergales, legendų sąskaitoje – penki laimėjimai.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija ir integruotos komunikacijos agentūra „vipcommunications“. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI (http://sportas.delfi.lt/3-uz-lietuva/). Reportažus iš turnyrų miestuose transliuoja TV3 televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)