Po pusfinalio dvikovų paaiškėjo, jog Lietuvos – Gruzijos vyrų krepšinio rinktinių rungtynių ilgosios pertraukos metu ginklus surems Šilutėje triumfavusi plungiškių komanda „Impulsas“ bei stipriausia Panevėžio miesto ekipa „Simpatukai“.

Finalo dvikovą pradėjusių komandų laukė nemenkas iššūkis – rungtyniauti prieš daugiatūkstantinę minią „Žalgirio“ arenoje. Jaudulys bei didžiulis noras laimėti pagrindinį prizą – kelionę į Europos vyrų krepšinio čempionatą Slovėnijoje kartu su asmeniniu gidu Antanu Guoga – turėjo įtakos rezultatams aikštelėje.

"3 už Lietuvą" finalo nugalėtojai

Po vangokos rungtynių pradžios bei keleto netikslių atakų taškus rinkti pirmi pradėjo „Impulso“ krepšininkai. Vietoj į mokyklą po vasaros atostogų sugrįžusio Modesto Jurkaičio į komandą įtraukę Lauryną Kaveckį, „Impulso“ vyrukai didino pranašumą regzdami tikslias ir techniškas atakas.

Panevėžio mėgėjai bandė griebtis už šiaudo atakuodami iš tolimesnių distancijų, tačiau taktika, kuri suveikė rungtynėse prieš krepšinio legendas Panevėžyje, Kaune buvo neveiksminga. Pergalę po dešimties minučių kovos rezultatu 8:4 iškovojo Šilutėje krepšinio legendas įveikę krepšininkai.

„Labai norėjome laimėti. Į didįjį „3 už Lietuvą“ finalą keliavome galvodami tik apie pergalę, automobilyje dėliojome žaidimo taktiką. Finale jautėme jaudulį ir greit pamiršome, ką buvome sutarę, tačiau pirmi susitvarkėme su įtampa ir laimėjome rungtynes. Dabar, kai viskas jau baigta, dar negalime patikėti, kad greičiau nei po paros būsime Slovėnijoje“, – po iškovotos pergalės kalbėjo „Impulso“ ekipos narys Gediminas Jakštas.

Beje, G. Jakšto brolis Rolandas – tituluotas krepšininkas. Jis 2011 metais tapo pasaulio jaunimo krepšinio čempionu.

Savo pasiekimais ilgai džiaugtis plungiškiai neturėjo laiko. Po „3 už Lietuvą“ finalo rungtynių, trumpai pasimėgavę Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės pergale prieš gruzinus, čempionai išskubėjo namo į gimtąją Plungę krautis daiktų bei ruoštis kelionei į Slovėniją.

„Impulso“ komanda į senojo žemyno pirmenybių šalį išskrido pirmadienį ir turės galimybę stebėti visas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kovas pirmame etape Jesenicės mieste.

Iš viso krepšinio virusą skleidęs projektas „3 už Lietuvą“ aplankė 11 Lietuvos miestų, kuriuose mėgėjų ekipos varžėsi tarpusavyje dėl galimybės susigrumti su krepšinio legendomis. Pastarieji net šešis kartus turėjo pripažinti neprofesionalių varžovų pranašumą aikštelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)