Sveika, Vilija. Jūsų kūną ir protą sutvėrė Dievas, todėl jis toks pat nuostabus ir vertas meilės kaip ir jūsų asmenybė.

Siela ir kūnas

Manau, kad jums svarbu išmokti suvokti savo kūną ir savo asmenybę kaip nedalomą visumą ir neskirstyti "štai čia kūnas, o čia aš, mano mintys ir svajonės." Geismas yra vyro meilės moteriai neatsiejama dalis. Žinoma, ne kiekvienas vyras, kuris geidžia moters, ją myli. Galbūt jums svarbu susivokti, kokie vis dėlto yra jausmai tarp jūsų, o ne baisėtis, kad draugas jūsų geidžia ir dar nepadoriomis pozomis. Mylinčiam vyrui vienareikšmiškai svarbūs ir patrauklūs tiek jūsų kūnas, tiek asmenybė ir nereikėtų jų supriešinti.

Jūsų prietarai

Galbūt neskubėkite kaltinti ir įtarinėti draugo gyvuliškumu, patiniškumu ar žavėjimusi tik intymiomis jūsų kūno vietomis, o priežasties pabandykite paieškoti savyje, savo kompleksuose, prietaruose ir nuostatose. Nesupainiokite pasileidimo su natūraliu atsipalaidavimu ir intymumu, kuris yra teikiančių pasitenkinimą seksualinių santykių pagrindas. Galbūt jūs buvote labai griežtai ir dorovingai auklėta ir jaučiate gėdą mylėtis taip atvirai ir "begėdiškai"? Lytinio akto pozos neturi nieko bendra su ištvirkimu ar kultūros lygiu. Tai patvirtina net tūkstantmetė Rytų kultūros patirtis - pavartykite tą pačią Kama Sutrą ir tikrai ten rasite vyrą ir moterį susipynusius pačiomis "nepadoriausiomis" pozomis. Tačiau juk tai nereiškia, kad jie išvirkę ar žemo kultūrinio lygio.

Atsivėrimo baimė

Pasistenkite įsisąmoninti, ko jūs gėdijatės, vengiate ar bijote savo santykiuose su draugu. Galbūt jūs bijote, kad jis pamatys jūsų geidulingumą ar jūsų pačios gyvuliškumą, o gal kad jūs atsiversite, pasitikėsite ir prisileisite jį taip arti, taip intymiai ir tuomet tapsite labai pažeidžiama? Įsisąmoninimas turėtų padėti jums kitaip suvokti save, savo kūną ir savo santykius su vyrais. Galbūt šis žmogus iš tiesų nemyli jūsų, bet tuomet kodėl jūs kartu?

Klausk Ramunės: seksas@15min.lt