Daugiau kaip trečdalis apyvartos ir beveik 1,4 mln. litų apyvarta teko „Mažeikių naftos“ akcijoms. Akcijų kursas kilstelėjo 0,58 proc. iki 8,60 lito. Mažeikių naftos perdirbimo gamyklos akcijos tampa gan patrauklia investicija dėl potencialaus Lenkijos koncerno „PKN Orlen“ oficialaus pasiūlymo nupirkus akcijas iš Rusijos bendrovės „Jukos“. Tiesa, viskas užtruks kol Europos konkurencijos taryba suteiks visus būtinus leidimus.

Nors būsimo oficialaus pasiūlymo kaina priklauso ir nuo dolerio kurso svyravimo, tačiau kol kas išlieka apie 10,6 lito. Susidarantis skirtumas tarp galimo oficialaus pasiūlymo ir rinkos kainų siekia net 20 proc. Todėl tikėtina, jog pirkėjų pozicijos su laiku stiprės, jei pastarųjų nepraretins bendros rinkos korekcinės nuotaikos.

Aprangos“ akcijos po ganėtinai smarkios akcijų korekcijos praėjusią savaitę kilstelėjo kursą 2,09 proc. iki 7,34 lito. Tuo tarpu akcijų buvo nupirkta už beveik 700 tūkst. litų. Pagrindinė apyvartos dalis teko trims tiesioginiams sandoriams po 7,10 lito.

Aprangos akcijos atsižvelgiant į bedrovės pelno ir pardavimų augimo tendencijas galima tikėtis išvysti kaip viena sparčiausiai atstatančią savo kursą į buvusias aukštumas. Tiesa, tam reikia, jog rinkoje nustotų vyrauti pasitraukimo nuotaikos bei kompanija toliau skelbtų gerus rezultatus.

Panevėžio statybos tresto“ vertybinių popierių kursas kilstelėjo 3,41 proc. iki 10,60 lito, tuo tarpu akcijų apyvarta viršijo 100 tūkst. litų. Tai dar vienos nevalingai biržos korekcijai pasidavusios pozicijos kurso atsistatymas. Patrauklų augimą prognozuojanti kompanija susilaukia investuotojų susidomėjimo, tačiau ne visi jie yra linkę savo investicijas matyti kaip ilgalaikes, kas padidina riziką esant nestabiliai rinkai.

„Jūsų tarpininko“ finansų makleris Laurynas Byla

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją