Šią savaitę „Renault“ komandos vadovas Flavio Briatore pareiškė, kad, kitąmet visoms komandoms naudojant „Bridgestone“ padangas, nesąžiningą pranašumą turės ekipos, jau seniau bendradarbiaujančios su šia kompanija. Kad to išvengti, skandalingasis italas pasiūlė Tarptautinei automobilių federacijai (FIA) taip pakeisti padangų taisykles, kad „Bridgestone“ būtų priversta pagaminti visiškai naujas, niekam nepažįstamas, padangas.

„Situacija dėl 2007-ųjų susiklostė todėl, kad pasitraukia „Michelin“. Komandos, kurios yra nepatenkintos tokia situacija, turėtų savo skundus nukreipti į „Michelin“, - apie tokią F.Briatore iniciatyvą atsiliepė R.Brawnas.

„Kalta tik „Michelin“, nes ji nusprendė pasitraukti iš sporto. Briatore turėtų eiti skųstis „Michelin“, o ne „Ferrari“, „Bridgestone“ ar FIA“, - pabrėžė jis.

R.Brawnas pripažino, kad ilgiau su „Bridgestone“ bendradarbiaujančios komandos kitąmet turės tam tikrą panašumą, tačiau tai, pasak jo, nėra nesąžininga konkurenčių atžvilgiu.

„Nėra jokių abejonių, kad komandos, jau senai dirbančios su „Bridgestone“, tokioje situacijoje tik išloš. Tai yra visiškai tinkama ir sąžininga“, - teigė „Ferrari“ technikos direktorius.

Negana to, R.Brawnas prasitarė, kad kitąmet „Bridgestone“ greičiausiai netieks tokių modernių padangų, kaip šiemet, o sugrįš prie senesnių modelių naudojimo. „Michelin“ naudotojos baiminasi, kad „Bridgestone“ kitąmet tieks 2004 metų modelio padangas, kurios kažkada puikiai tiko „Ferrari“ komandai, tada visiškai dominavusiai „Formulėje-1“.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt. "F-1" čempionatas savaitgaliais per TV3 ir Tango TV.