Ar tiesa, kad prieš kiekvieną pasirodymą kūną paruošiate triukams?

Dvi valandas iki pasirodymo mankštinuosi. Jeigu išeinu į sceną, nepadariusi apšilimo, jaučiuosi lyg medinė: nejaučiu nei rankų, nei kojų, o judesiai labai neplastiški. Neturiu jokio konsultanto ar asmeninio trenerio, beje, ir svarmenų nekilnoju. Kūną apšildau tempimo pratimais, pritūpimais ir atsilenkimais.

Prieš kai kuriuos triukus jūs badaujate, kodėl?

Saikingas badavimas nežudo, priešingai, jis atjaunina organizmą ir suteikia jėgų. Badaujant treniruojamas organizmo sugebėjimas greičiau pereiti į energijos gavimą iš aplinkos. Palaipsniui badavimo treniruotės suteikia neįtikėtiną rezultatą - be maisto gali apsieiti dvi tris dienas ir jaustis žvali.

Badaujant iš organizmo pasišalina šlakai, tačiau nepatarčiau iškart griebtis ilgo badavimo (jo trukmė priklauso nuo žmogaus sudėjimo), nes šlakų šalinimas gali būti toks stiprus, kad įvyksta organizmo apsinuodijimas - išberia odą, skauda kūną. Man asmeniškai pradeda sopėti galvą. Po poros dienų badavimo skausmas būna nepakeliamas. Prieš užsišaldant ledo kube Palangoje, bijojau, kad galvos skausmas gali sutrukdyti triukui, tačiau šaltyje šis negalavimas nepasireiškė.

Ar esate užsigrūdinusi?

Nuo vaikystės nebuvau išlepusi. Su broliu Arvydu užaugome „ant ratų“ - cirko artistų šeimoje. Rimtai grūdintis pradėjau ruošdamasi triukams. Pradžioje buvo apsipylimai vėsiu vandeniu, kontrastinis dušas. Vėliau vandens temperatūrą mažinau, o procedūrų trukmę ilginau. Prieš užsišaldymo triuką su broliu aštuonias valandas stovėjome miške be drabužių. Jei pamenate, tai buvo žiema... Ištvėriau aštuonias valandas. Nenustojome grūdintis šaltu vandeniu, o vieną dieną gulėjome sniege. Sunkiai pakenčiu odos ir sniego kontaktą...

Neperšalote?

Kadangi organizmas buvo pamažu pratinamas prie kaskart žemesnės temperatūros, tai priprato prie šalčio ir sugebėjo greičiau sušilti. Oda buvo geriau aprūpinama krauju, todėl išvengiau peršalimo ir nušalimų. Nepripratusiems prie šalčio iškart griūti į sniegą nepatarčiau. Žinoma, galima pabandyti, bet nežinau, kaip baigtųsi...

Ar jums kas nors pataria, kaip organizmą pasiruošti triukams?

Visus atsakymus su broliu randame knygose. Visas teorijas išbandome savo kailiu, taip greičiau surandi tinkamus pratimų bei maisto derinius.

Kokia mankšta pradedate dieną?

Anksčiau domėjausi, kaip savo sveikata rūpinasi kiti magai, bet vėliau supratau, kad žmonės per daug skirtingi. Pati sau sudariau kasdieninių pratimų kompleksą, kurie padeda išlaikyti gerą fizinę formą. Pradedu nuo aerobikos ir gimnastikos elementų, o baigiu jogos pratimais. Kasdien bėgioju ristele. Žiemą sportuoju namuose, o vos orams atšilus sportuoju ir medituoju miške netoli mano namų Druskininkuose. Esu įsitikinusi, kad sportas gryname ore – pats efektyviausias, nes tuomet įmanoma ne tik kūno, bet ir kvėpavimo gimnastika. Pastebėjau, kad jei netinkamai kvėpuoju, nukenčia virškinimas, medžiagų pasisavinimas, silpnėja imuninė sistema ir darbingumas sumažėja.

Tai sergate retai?

Labai, bet jei jau apsergu, tai sunkiai. Pirmenybę teikiu taisyklingai mitybai, sportui, bet ne skiepams nuo gripo ar erkių.

Ar įmanoma sau įsakyti: „Nesirgsiu“?

Kartais pasitaiko nemalonių sutapimų, kad esant aukštai temperatūrai reikia važiuoti į pasirodymą. Važiuoju visuomet ir publika nepastebi, kad man labai blogai. Labai svarbu save nuteikti prieš ligą, tačiau įteigti sau, kad nesirgsi neįmanoma. Įtaiga tik palengvina negalavimus, bet negydo. Jei sergi, kreipkis į gydytoją, o nemurmėk burtažodžių panosėje.

Tai jūs netikite stebuklais?

Moterys labai dažnai prisižiūri reklamų apie unikalius preparatus, kurių išgėrus, krenta svoris, vis gražėjama ir liesėjama. Reikėtų sau pripažinti, kad stebuklų nėra. Kūnas nesikeičia, jei nesimankštini. O ir mankštintis reikia protingai, atidžiai įvertinant savo galimybes. Jei man tinka joga, tai nereiškia, kad ji geriausia - visoms draugėms.

Ar tarp jūsų gyvenimo prioritetų yra sveikata?

Taip, ji - pirmoje vietoje. Be to, kad daug sportuoju, vieną kartą savaitėje darau iškrovos dieną - geriu kefyrą ir valgau obuolius. Apskritai išgeriu labai daug vandens, mėgstu žuvį. Mėsą valgau retai, bet visiškai jos atsisakyti neketinu – būtų neprotinga. Stengiuosi valgyti kuo mažiau pyragėlių ir tortų. Saldumynai labai greitai užaugina kelis papildomus kilogramus, dėl kurių sportuodama turiu išlieti siaubingai daug prakaito.