Po sekmadienį (05.21) Juodkalnijoje įvykusio referendumo, kurio metu šio regiono gyventojai pareiškė norą atsiskirti nuo Serbijos, Europos žemėlapyje atsiras dvi naujos šalys. Panašus likimas laukia ir Europos krepšinio žemėlapio. Šiuo metu Serbijos ir Juodkalnijos čempionate vyksta pusfinaliai, tačiau tai bus paskutinis bendras čempionatas.

Tarptautinėje arenoje Serbijos ir Juodkalnijos rinktinė Pasaulio čempionate nugalėtojų titulą gins kaip bendra komanda, o po čempionato bus suformuotos dvi nacionalinės rinktinės.

„Mes jau anksčiau galvojome apie šią dieną,“ – teigė Serbijos krepšinio federacijos vadovas Goranas Knezevičius – „Mūsų ekspertai jau ruošia oficialų pasiūlymą kaip keisti krepšinio organizaciją. Tikiuosi, kad esminius pakeitimus Serbijos krepšinyje atliksime per šią vasarą“ – pridūrė G.Knezevičius.

Juodkalnijos krepšinio federacijos prezidentas Veselinas Barevičius pridūrė, kad šalies klubai sukurs naują lygą, kuri vadinsis Superlyga. Šiuo metu stipriausia Juodkalnijos komanda yra Podgoricos „Budučnost“ – tai vienintelis Juodkalnijos atstovas šių metų Serbijos ir Juodkalnijos čempionato atkrintamosiose varžybose.

„Nėra jokio reikalo rungtyniauti jungtinėje lygoje, nes mūsų komandos žaidžia Adrijos lygoje,“ – sakė Juodkalnijos krepšinio vadovas. „Pasaulio čempionate žaisime viena komanda, dėl to susitarėme kaip džentelmenai,“ – sakė V.Barevičius.