Savo papuošalo, atskleidžiančio individualumą, menininko rankomis sukurto, originalaus ir nepriekaištingai harmoningo ieškokite “Viva” kosmetikos ir aksesuarų salone. Savo mėgstamus aksesuarus čia atradusios penkios klaipėdietės sutiko atverti papuošalų dėžutes ir pasidalinti savo papuošalų filosofija.

Danguolė Guzenkova, buhalterė

Danguolė, nepasipuošusi bent auskariukais, net nežengia pro namų duris. “Be jokio papuošalo jaučiuosi tarytum nuoga. Kaip natūralu apsirengti, taip ir pasipuošti man yra tiesiog būtina!” - teigia Danguolė. “Anksčiau visos mano grandinėlės, auskariukai, žiedai buvo auksiniai. Taip tiesiog buvo įprasta – visos puošdavosi auksu. Tačiau po kurio laiko buvau priversta jo atsisakyti – prasidėjo stipri alerginė reakcija.” Ilgėtis auksinių papuošalų Danguolei neverta – atsižvelgiant į vasarinį jos spalvinį tipą, reikėtų rinktis vėsias spalvas ir šaltą metalą.

“Pastaruoju metu labiausiai pamėgau puoštis mažučiu pakabuku – širdele su rakteliu”, - prasitaria Danguolė. Paklausta, kas tuo rakteliu stengiasi atverti kelią į jos širdį, ji tik paslaptingai nusišypso...

Pačiais mieliausiais dažnai tampa ypatingo žmogaus dovanoti, intymią istoriją pasakojantys papuošalai. Danguolė pritaria: “Turiu vyro dovanotą medalioną – jį parvežė iš vienuolyno Italijoje sakydamas, kad turėtų mane apsaugoti nuo pikto. Jaučiu dovanoto papuošalo apsaugą!”

Fotografuodamasi po makiažo pamokų “Viva” salone, Danguolė pasipuošė Ingos Juškienės tapytu šilko kaklaraiščiu ir išsiskirti su juo nebenorėjo. Lengva provokacija – išraiškingos moteriškos Danguolės kūno formos, šviesūs plaukai ir vyriško garderobo detalė. “Dar jaunystėje pamėgau skrybėles, kaklaraiščius ir beretes – tokiems aksesuarams jaučiu kažkokį ypatingą vidinį potraukį! Uniformuotos moterys – man ypač gražios.” Tikra sėkmė rasti aksesuarą, padedantį atskleisti individualumą, sukurti savitą stilių. Lietpaltis, akių spalvos ornamentais išpieštas kaklaraištis ir gudri šypsenėlė – žavios detektyvės verta kombinacija!

Kristina Navickaitė, “Tina Dance” vadovė

“Puoštis noriu tuomet, kai mano nuotaika puiki, - pasakoja vis labiau populiarėjančios šokių grupės vadovė. - Kai jaučiuosi prastai, noriu viską nusiimti – jokių grandinėlių ar žiedų! Kai vėl pasijuntu gerai, įlendu į savo papuošalų dėžutę.”

Tinai svarbiausia, kad jos papuošalai spinduliuotų pozityvią energiją. Geriausia, kai juos su meile dovanoja artimas žmogus. “Niekuomet nepasiteisina, jei papuošalą nusiperku pati. Visi mano mėgstamiausi – gauti dovanų. Pamėgau tik vienintelį žiedą, kurį pati panorau nusipirkti. Bet ir tąkart – piniginės neturėjau, tai išprašiau kartu su manimi buvusios sesers, kad nupirktų. Pinigėlių grąžinti ji neprašė, tai ir tas vienintelis žiedas tapo dovana!”

Jūratės Rekevičiūtės sukurta porceliano širdelė iš “Viva” salono kolekcijos – taip pat gauta dovanų. “Kai pasipuošiu savo miela širdele, visuomet abi gauname daug komplimentų! Kažkodėl visi tiesia rankas ją paliesti. Ir aš pati, kaip jokį kitą papuošalą, savo širdelę noriu liesti, laikyti delne, čiupinėti. Sako, kad mano linksma ir žaisminga širdelė man labai tinka. Gal todėl, kad ir aš, ir ji spinduliuojame tokią pačią energiją? Gera sąjunga! Matyt, mes abi dvigubai spinduliuojame!”

Skaistė Mitkevičienė, projektų vadovė

Ados Bastienės sukurtame onikso ir turkio vėrinyje – dvi mėgstamiausios Skaistės spalvos ir akmuo turkis. “Turkio spalva kontrastuoja ir išryškina mano akių rudumą. Net nepastebėjau, kaip pamažu ši spalva užkariavo mano garderobą. Kita mano mėgstamiausia spalva – juoda. Ji ir paslaptinga, ir elegantiška, ir idealiai tinka mano kontrastingos žiemos spalviniam tipui. O kai vėrinyje jos abi susitinka – man ypač gražu.”

Daugelis moterų aksesuarus derina prie aprangos, puošnius papuošalus – prie vakaro suknelių. Skaistė elgiasi kitaip: “Vertinu savo papuošalų kolekciją. Ji nėra itin didelė, bet originali. Daugelis aksesuarų – rankų darbo. Man patinka tas ypatingas jausmas, kurį suteikia menininko sukurti papuošalai. Todėl, artėjant šventei, niekuomet neskubu spontaniškai pirkti ko nors, derančio prie suknelės. Dažniau drabužį derinu prie savo pamėgtų papuošalų”.

Vaida Plioraitytė, įmonės direktorė

Vaida vadovaujasi principu, jog geriau turėti vieną brangų papuošalą nei dešimt menkaverčių. Geriau mažiau nei per daug. “Savo papuošalus saugau mažame stalčiuke. Net tamsoje galėčiau užčiuopti ir lengvai atrasti tą, kurio ieškau. Labiausiai mėgstu perlus. Dievinu juos!” Ir pokalbio metu Vaida pasipuošusi mažučiais perlų auskariukais. Jie atrodo tarytum sukurti jaunai elegantiškai moteriai. “Šiuos perliukus man padovanojo mama, gimus dukrytei. Pamėgau juos vos įsisegusi. Perlai man simbolizuoja eleganciją ir taurumą. Jie gaudo šviesą iš visų pusių, o spalva prisitaiko prie odos.”

Tiesa, perlų vėriniu, saugomu stalčiuke, Vaida dar neturėjo progos pasipuošti. “Kaklo perlų vėrinys mane įpareigoja – laukiu tinkamos progos. O ir žiedai man turi ypatingą simbolinę prasmę. Manau, kad žiedas būtinai turi asocijuotis su svarbiu gyvenimo įvykiu. Tik toks papuoštų mano ranką”.

“Mane labai veikia viskas, kas atsiranda arti kūno”, – pasakoja Vaida, kurios nuotaikas visuomet atspindi papuošalai. “Rožinės gėlytės, kurias išsirinkau iš “Viva” nertų aksesuarų kolekcijos, tiesiog priverčia mane šypsotis! Jomis pasipuošusi negaliu liūdėti. Jos tarytum tampa mano dalimi. Gal tai sutapimas, bet tomis dienomis, kai kaklą papuošdavau nertų gėlyčių vėriniu, mane lydėdavo juokas!”

Skaistė Juozulynaitė, studentė

Rinkdamasi papuošalus, Skaistė pasitiki savo intuicija. Ji pastebėjo, jog net ir patys gražiausi vitrinose eksponuojami papuošalai jai gali netikti, o būna tokių, kuriais ji pasipuošusi akimirksniu pajunta – mano. “Labiau džiaugiuosi dovanų gavusi ne konkretų aksesuarą, bet kvietimą į parduotuvę pasirinkti jį pačiai. Turiu pati pajausti ir atrasti savo papuošalą.”

Skaistė pasakoja turinti nemažai papuošalų, tačiau daugelis jų moraliai pasenę: “Tai, kas man anksčiau patiko, dabar atrodo visai nebepriimtina. Net brangiųjų metalų grandinėlės, auksas dabar visai netraukia. Matyt, pasikeičiau pati, pasikeitė ir mano pasirinkimas. Anksčiau pirkdavau paklusdama madai, o dabar ne tai svarbu. Vienas mano mėgstamiausių – rožinio kvarco ir kriauklių vėrinys. Nors man nepatinka arti kaklo prigludę vėriniai, jie mane tarytum spaudžia ir dusina, šis taip maloniai prigludo, jog nebesinorėjo nusiimti.” Mineralinių akmenų papuošalus “Viva” stilistai taip ir rekomenduoja rinktis – vadovaujantis intuicija. Jei akmuo apdovanoja teigiama energija, toks papuošalas tarytum pats atranda savo šeimininkę.

“Matyt, mano požiūris į aksesuarus ilgainiui pasikeitė, - svarsto Skaistė. - Paklusti auksinių grandinėlių stereotipui nebesinori. Menkaverčius barškaliukus gali rinktis, kai tau penkiolika. O dabar tenka ieškoti originalių ir asmenybę atskleidžiančių aksesuarų!”