Sveika, Irma. Neretai mums nutinkantys įvykiai, mūsų gyvenimo būdas bei poelgiai labai glaudžiai tarpusavyje susiję. Visada vyksta atoveiksmio reakcija, todėl santykiai, įvykiai mūsų gyvenime yra mūsų pačių atspindys.

Esame likimo kalviai

Nors mes tik iš dalies esame savo likimo kalviai, vis dėlto jam turime nemažą įtaką ir patys kuriame savo aplinką bei save. Jei atidžiau pažvelgtume į tam tikras situacijas, kurias paprastai vertiname kaip atsitiktines, pamatytume, kad mes patys prisidedame prie jų ar pakreipiame viena ar kita linkme. Taigi tam tikri lemties posūkiai, susidėsčiusios aplinkybės yra mūsų viduje. Ką gali žinoti, gal tavo santykiuose atsirado naujas trikampis, tik šiuo atveju tu atsidūrei kitos moters šešėlyje.

Patikėk, bumerango dėsnis tikrai galioja. Kiek gerbi kitus, tiek gerbia ir tave. Jei jauti, kad tave kažkas išnaudoja, gal tu taip pat kažką išnaudoji, antraip neįsitrauktum į tokius dviprasmiškus santykius ir toks ryšys tiesiog būtų neįmanomas. Mes savo vienokiu ar kitokiu elgesiu dažnai patys prisitraukiame žmones, įvykius.

Gyvenimo pipirai

Rašai, kad tavo jausmai niekam neberūpi. O ar jie rūpi tau pačiai? Labai svarbu, kad tavo emocinė būsena visų pirma rūpėtų tau pačiai, kad pasistengtum išgirsti, įsisąmoninti savo jausmus, o skausmas brandintų, taurintų. Gal žiupsnelis pipirų nepakenks tavo augimui. Siūlau tau nebeįsitraukti į trikampius. Yra geras posakis: "Iš kito bėdos laimės nesusikursi". Geriau pasaugok save ir pabandyk nuoširdžiai atsakyti sau į klausimą, ką tu jauti, ko nori, ir galbūt pasidalyti tai su savo draugu. Gali nusistatyti sau ribas, kiek dar gali laukti, jei, žinoma, gali.

Jei jautiesi emociškai išnaudojama, turi išmokti paprašyti tų dalykų, kurie yra svarbūs ar reikšmingi. Pasirūpink savimi. Sėkmės!

Klausk Ramunės: seksas@15min.lt