A.Miškinio darbai miestų statybos, planavimo, svarbių statinių projektavimo, taip pat urbanistinio paveldo srityse gerai žinomi ir visuomenės vertinami. Yra išleista daug akademinių A. Miškinio veikalų, per šimto Lietuvos miestų ir miestelių urbanistinės raidos studijų, gausiai publikuota straipsnių spaudoje. Architektas dar garsėja savo atidžiu, kryptingu meno vertybių kolekcionavimu. 2004 metais parodoje Vilniaus paveikslų galerijoje buvo eksponuota A. Miškinio surinkta ir saugojama lituanistinė dailės kolekcija.

O šįsyk kolekcininkas atvėrė kitą savo didžiulį rinkinį. Tai Rytų dailės kolekcija, kurioje apie 220 objektų ir kompozicijų. Vyrauja Kinijos, Japonijos, Indijos dailės kūriniai, bet yra ir Tibeto, Birmos, Mongolijos, Tailando meno kūrinių. Didžioji dalis – vaizduojamojo ir dekoratyviojo meno: skulptūra, tapyba, akvarelė, grafika, tekstilė, porceliano ir fajanso indai, akmens dirbiniai. Ypač vertingas dramblio kaulo skulptūrų rinkinys – apie 80 objektų. Yra ir veidrodinės tapybos ant stiklo. Kūrinių chronologija – nuo IV-II a. prieš Kristų iki XX a. vidurio.

A. Miškinio kolekcija kaupta nuo 1960 m. Kai kurie dailės kūriniai iš šio rinkinio dar laukia išsamesnio tyrinėjimo.

Ši paroda Vilniuje, Taikomosios dailės muziejuje, bus lankoma iki pat šių metų pabaigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją