Susitikime svečiavosi ir neseniai geriausiu metų režisieriumi Lietuvoje pripažintas Gintaras Varnas. Vaizdajuostėse buvo parodyti fragmentai iš jo sukurtų spektaklių. Lietuvių režisierius papasakojo apie savo darbą, atsakė į susitikimą atėjusių Varšuvos teatro mokyklų studentų klausimus.

Lenkijos publikai gerai žinomi lietuvių režisierių Jono Vaitkaus, Rimo Tumino, Oskaro Koršunovo ir Eimunto Nekrošiaus sukurti spektakliai. Prie Lietuvos teatro populiarumo Lenkijoje daug prisidėjo jau antrą dešimtmetį Torunės mieste rengiamas tarptautinis "Kontakto" teatrų festivalis, kurio savotiška legenda tapo E.Nekrošius, nė karto iš festivalio neišvažiavęs be apdovanojimo.

Teatras "Studio" daug dėmesio Lietuvos teatrui skiria neatsitiktinai. Prieš keletą metų teatras pasirašė sutartį su Vilniaus Mažuoju teatru. Varšuvoje savo spektaklius "Maskaradas" ir "Revizorius" su didžiuliu pasisekimu rodė R.Tuminas.

Teatre "Studio" du spektaklius yra pastatęs O.Koršunovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją