Šia žinia šeštadienio vakarą pasidalino velionio sūnus, naujienų agentūros ELTA vyriausiasis redaktorius Vytautas Bruveris.

„Jonas Bruveris. 1939.03.19 – 2023.03.18. Tėvo kelionė kartu – baigta“, – asmeninėje socialinio tinklo paskyroje liūdną žinią pranešė V. Bruveris.

Pranešama, kad su J. V. Bruveriu atsisveikinti bus galima nuo pirmadienio, kovo 20 d., 16.00 val., laidojimo namuose Vilniuje, prie šv. Petro ir Povilo bažnyčios, M. K. Paco g. 4.

Laidotuvės planuojamos antradienį, 13.30 val., Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Jonas Vytautas Bruveris buvo lietuvių muzikologas, profesorius ir pedagogas. J. V. Bruveris parašė biografinę apybraižą „Mikalojus Konstantinas Čiurlionis“ (1973), knygą „Lietuvos operos ir baleto teatras“ (2006). Sudarė knygas „Čiurlioniui – 100“ (1977), „Kiprui Petrauskui – 100“ (1988). Taip pat buvo ilgametis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius (dėstė nuo 1969 m.).

2006 metais jam skirta Lietuvos nacionalinė premija, o 2012-aisiais – ordino už nuopelnus Lietuvai Riterio kryžius.

V. Čmilytė-Nielsen reiškia užuojautą dėl J. V. Bruverio mirties: visai kultūros bendruomenei tai yra išties didelė netektis

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen praneša Seimo ir savo vardu reiškianti užuojautą dėl muzikologo, Lietuvos nacionalinės premijos ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai Riterio kryžiaus“ laureato, dr. Jono Vytauto Bruverio mirties.

„Muzikų ir visai kultūros bendruomenei tai yra išties didelė netektis. Taip pat reiškiu nuoširdžią užuojautą šeimai, artimiesiems ir bendraminčiams“, – išplatintoje užuojautoje sako V. Čmilytė-Nielsen.