„Kad tu išsilaikytum rinkoje, turi labai daug dirbti“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovas ir atskleidžia, kodėl jis dirba po 16 valandų per dieną.

„Man atrodo, kad aš nieko nepasiekiau, kad visas mano gyvenimas yra ištisi pralaimėjimai. Jau 7 metus aš neturiu redakcijos. Man redaktoriaus darbas patiko labiau už rašymą, televizijos laidų darymą, radijo laidų darymą. Kas tai yra? Tai yra pralaimėjimas, tai yra tavo fiasko. Galbūt, jeigu būtum daręs vieną kitą kompromisą, tu tai turėtum. Tada būtų kitas pralaimėjimas.

Man atrodo, kad žmogus nieko gyvenime nepasiekia. Vienintelį dalyką gali pasiekti – tai turėti gerą laiką ir neturėti per didelių sąskaitų su sąžine“, – sako Lietuvos nepriklausomybės akto signataras, istorikas bei publicistas.

Ko gero, nemažai Rimvydo bendraamžių taupo senatvei ar juodai dienai, o ne keliauja ir lankosi prabangiuose restoranuose. Tačiau žurnalistas patikina iš tiesų šia prasme nesantis tipinis lietuvis, nors gimė tremtyje, Irkutsko srityje, Rusijoje, ir nepritekliaus patyrė į valias. „Mano žmonos stalčiuose aukso prikaupta mažai, o namams remonto reikėjo jau prieš penkerius metus“, – sako pašnekovas.

Savo gyvenimo kasdienybe Rimvydas mielai dalijasi socialiniuose tinkluose. Ten, sakytumei, atsispindi išties gurmaniškas žurnalisto gyvenimas – kelionės, skanus maistas, įdomios vietos, visur besišypsanti žmona. Bendraamžiai tikrai turėtų ko jam pavydėti.

Rimvydas Valatka su žmona Ilma.

„Žurnalistika, kaip profesionali veikla, už kurią moka pinigus, ko gero, gyvena paskutinius dešimtmečius, – apie savo profesiją sako Rimvydas, tačiau tuoj pat patikina nemanantis, kad šiuolaikinės socialinių tinklų žvaigždės vieną dieną pakeis žurnalistus, nes, skirtingai nei teigiama, jokios didelės įtakos jie visuomenei nedaro.

„Dabar jau galiu pasakyti, kad aš net 2 ar 3 kartus praradau labai gerai apmokamą darbą. Tai buvo geriau nei prarasti sielą“, – sako žurnalistas.

Mūsų nuostabai, Lietuvos nepriklausomybės akto signataras prisipažino iki šiol neimantis Signataro rentos, kuri kas mėnesį siekia beveik 1300 eurų. Tiesiog, iš principo. „Kol galiu dirbti, tol aš jos neimsiu“, – sako Rimvydas.

„Kas iš tų ordinų, premijų, medalių ar pasiekimų, jei tu nesidžiaugi gyvenimu? – retoriškai klausia prieš 23 metus Gedimino ordino Komandoro kryžiumi apdovanotas žurnalistas. – Guli ordinas stalčiuke, tu gi nežiūrėsi kasdien išsitraukęs, nesimatuosi, kad aš turiu ordiną. Ar kažkur kažkada gavai kažkokią ten premiją. Gavai, išleidai tą premiją. Vėlgi, turėjai gerą laiką. Viskas, čia yra ne tame esmė“, – laidoje pasakos pašnekovas.

V. Landsbergis ir R. Valatka.

Kaip Rimvydas sureaguos į klausimą, kad jo rašymo stilius neretai pavadinamas kandžiu?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)