Jie buvo negailestingi jauniesiems lietuviams – abu 18-mečiai talentai turės stoti į akistatas su reitinguotais varžovais. Viliui Gaubui (ATP-760) pirmajame rate teko mačas prieš antrąjį pagal skirstymą švedą Eliasą Ymerį (ATP-120), o Edas Butvilas (ATP-784) susigrums su aštuntąja rakete prancūzu Antoine’u Escoffier (ATP-199). Pastarųjų keliai buvo susikirtę ir 2022-ųjų spalį „Vilnius Open“ antrajame rate – tąkart 6:0, 7:6 pergalę šventė Prancūzijos tenisininkas.

Tuo metu Ričardo Berankio (ATP-193) pirmajame vienetų varžybų etape laukia akistata su Altugu Celikbileu (ATP-205) iš Turkijos.

Edas ir Vilius savo mačus žais antradienį vakarinėje dalyje, o Ričardas – trečiadienį ne anksčiau 18 val.

Prieš pat turnyrų pradžią įvyko pokyčių ir dalyvių sąraše – į Vilnių neatvyko pirmasis pagal reitingą olandas Tim van Rijthoven (ATP-107) ir buvusi 10-oji pasaulio raketė prancūzas Lucas Pouille (ATP-334). Po šių rokiruočių pirmąja turnyro rakete tapo šveicaras Dominicas Strickeris (ATP-118).

Šeštadienio vakarą buvo ištraukti ir dvejetų varžybų burtai. Jose bus galima išvysti du duetus su lietuviais – V. Gaubas kartu su Tadu Babeliu žais prieš Puravą Rają ir Divij Sharaną iš Indijos, o E. Butvilas poroje su italu Gianmarco Ferrari susitiks su prancūzo A. Escoffier ir italo Juliano Ocleppo duetu.

„Vitas Gerulaitis Cup“ turnyro nugalėtojams atiteks 100 ATP reitingo taškų, o visi jame dalyvaujantys tenisininkai pasidalins didžiausią prizinį fondą Lietuvos teniso istorijoje – net 118 tūkst. eurų.

Bilietus į „SEB arenoje“ vykstantį turnyrą platina bilietai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją