Pirmadienį, sausio 30 d., televizijos kanalu „Fox“ transliuotame dokumentiniame filme „TMZ Investigates: Lisa Marie Presley: Unending Tragedy“ buvo atskleista naujų detalių apie rokenrolo karaliaus atžalos mirtį, įskaitant piktnaudžiavimą narkotikais, informaciją apie bauginančiai sparčiai krintantį svorį, paslaptinguosius draudimo polisus ir kaltinimus dėl „sukčiavimo“ bei „pasipinigavimo“.

Vienintelis Elvio Presley vaikas mirė sausio 12 d. sustojus širdžiai – Lisa Marie Presley buvo 54-erių metų amžiaus. Be mamos liko 33-ejų metų amžiaus dukra, aktorė Riley Keough bei 14-os metų amžiaus dvynės Harper ir Finley Lockwood. L. M. Presley taip pat turėjo sūnų Benjaminą, kuris nusižudė 2020-aisiais, būdamas 27-erių, skelbia nypost.com.

Du iš keturių L. M. Presley buvusių sutuoktinių – 61-erių metų amžiaus Danny Keoughas ir 58-erių metų amžiaus Michaelis Lockwoodas – tebebuvo jos gyvenimo dalimi.

Kalbama, kad vienas kito nemėgstantys vyrai pešasi dėl dvynių globos. Tuo tarpu šaltinis atskleidė, jog L. M. Presley santykiai su mama Priscilla Presley, kuriai dabar 77-eri, buvo įtempti. Netrukus daugiau detalių gali paaiškėti prasidėjus teismų maratonui.

„Jos labai nesutarė, – sakė TMZ prodiuseris Jacobas Wassermanas. – Taip, jos kartu atvyko į „Auksinių gaublių“ apdovanojimų ceremoniją, tačiau kai kurie šeimos nariai prisipažino, kad buvo šokiruoti pamatę judvi sėdint prie vieno staliuko.“

Remiantis dokumentiniu filmu, šeimos viduje bręsta kova dėl dvynių globos. TMZ vadovas Harvey Levinas pareiškė, kad M. Lockwoodas „beveik neabejotinai“ bus paskirtas Harper ir Finley globėju.
Kita vertus, D. Keoughas, pirmųjų dviejų L. M. Presley vaikų tėvas, prieš jos mirtį gyveno kartu ir užmezgė artimus santykius su mergaitėmis.

L. M. Presley už D. Keougho buvo ištekėjusi 1988–1994 m., už M. Lockwoodo – 2006–2021 m.
„Riley trūks plyš siekia išsaugoti santykius su savo seserimis, – nurodė TMZ reporteris. – Aišku, Priscilla irgi nori matytis su savo anūkėmis. Danny taip pat nori palaikyti su jomis ryšį... bet Danny ir Michaelas nemėgsta vienas kito.“

Dokumentiniame filme išsamiau nagrinėjama visiems gerai žinoma L. M. Presley kova su priklausomybe nuo narkotikų ir alkoholio. Kai likus vos dviem dienoms iki mirties ji dalyvavo „Auksinių gaublių“ teikimo ceremonijoje, atrodė akivaizdžiai nusilpusi.

Dokumentiniame filme pasirodantis priklausomybės ligų specialistas dr. Drew Pinsky žiūrovams aiškina: „Ji sunkiai tarė žodžius [apdovanojimų ceremonijos metu], akių vokai buvo užkritę, ji sunkiai laikėsi ant kojų... tai nėra normalu moteriai, kuri šiaip yra sveika, atsižvelgiant į amžių. Jos elgesys per „Auksinių gaublių“ teikimą būdingas nuo didelės narkotinių medžiagų dozės apsvaigusiems žmonėms.“

„Turime informacijos, kuri gali padėti paaiškinti, kodėl jos širdis staiga nustojo plakti, – sakė TMZ prodiuseris Charlesas Latibeaudiere’as. – Lisa neteko 18–22 kilogramų vos per šešias savaites... Taip pat girdėjome, kad ji vėl buvo pradėjusi vartoti opioidus.“ L. M. Presley neva norėjo atrodyti nepriekaištingai artėjant įvairiems apdovanojimų renginiams.

„Tas faktas, kad ji nuvyko į „Auksinių gaublių“ ceremoniją... gal ir gerai, – sakė dr. D. Pinsky. – Tik kas nors galėjo atkreipti dėmesį į jos būklę.“

Kabama, kad E. Presley dukra nesutarė su savo mama nuo pat paauglystės. Tada ji buvo įsitraukusi į scientologiją. Buvusi scientologė Karen De La Carriere dokumentinio filmo kūrėjams teigė prisimenanti įtemptus jųdviejų santykius.

„Liūdnos veido išraiškos Lisa išlipo iš limuzino, ir išgirdau Priscillą sakant „Pasirūpinkite ja!“, – prisiminė K. De La Carriere.

L. M. Presley ir P. Presley kartu atvyko į „Auksinių gaublių“ teikimo ceremoniją, o pamaldų už mirusiąją metu P. Presley su meile kalbėjo apie savo vienintelį vaiką, bet vienas šaltinis tvirtina, kad viskas buvo dėl akių. Dabar P. Presley užginčijo L. M. Presley testamentą. Anot šaltinio, ji paprasčiausiai bando pasipinigauti.

„Ji praktiškai nebendravo su Priscilla, Michaeliu Lockwoodu ar netikru broliu [Navarone Garibaldi]“, – sakė šaltinis.

Kaip buvo pranešta anksčiau, P. Presley užginčijo pakeitimus dėl turto ir kalba apie sukčiavimo atvejį.

Vadovaujantis dokumentais, kuriuos pirmiausia paviešino portalas „The Blast“, L. M. Presley „turėjo daug skolų“ ir iššvaistė 100 mln. JAV dolerių (92 mln. eurų), kuriuos paveldėjo iš savo tėvo. Bet naujame dokumente tvirtinama, kad prieš mirtį ji įsigijo tris gyvybės draudimo polisus. Taigi, jos trys vaikai – dvynukai ir R. Keogh – turėtų pasidalinti 35 mln. JAV dolerių (32 mln. eurų).

„Lisa niekada nemokėjo elgtis su pinigais, – pabrėžė dokumentinio filmo prodiuserė Katie Hayes. – Ji mėgo išlaidauti ir priėmė keletą blogų investicinių sprendimų. Ji faktiškai ištaškė 100 mln. JAV dolerių per 25-erius metus.“

„Sužinojome, kad ji buvo skolinga 4 mln. JAV dolerių, įskaitant 2,5 mln. nesumokėtų mokesčių... Įdomu tai, kad mirties dieną jos finansinė padėtis staiga gerokai pasitaisė“, – pridūrė C. Latibeaudiere’as.

Panašu, kad Garsusis E. Preslio dvaras „Graceland“ irgi bus padalytas tarp R. Keough ir jos jaunesnių netikrų seserų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją