Hannah Barry iš Jungtinės Karalystės yra internetinė sporto trenerė, siekianti padėti „moterims tapti stipriomis ir lieknomis, neatsisakant mėgstamo maisto“, rašo nypost.com.

H. Barry savo kūno rengybos kelionei paskyrė aštuonis pastaruosius metus, tačiau socialiniame tinkle „Instagram“ sutelkusi 94,5 tūkst. sekėjų, ji pagaliau ryžosi atskleisti kai kurias apgaulingas praktikas, kuriomis naudojasi daug sporto influencerių.

„Anksčiau buvau tikrai toksiška kūno rengybos influencerė, – prisipažįsta H. Barry viename virusiniame „TikTok“ vaizdo įraše. – Dabar aš jau ne tokia toksiška ir noriu papasakoti jums apie kai kuriuos š***nus dalykus, kurie vyksta kūno rengybos pramonėje ir kurių veikiausiai nežinote“.

Ji atskleidė, kad daugumą nupirktų individualių ugdomojo vadovavimo sesijų dažnai užbaigia ne patys influenceriai, bet „šešėliniai treneriai“, apsimetantys pasamdytu asmeniu.

Trenerė taip pat tėškė šokiruojančią žinią, jog „pilvo preso treniruotės skelbiamos tik tam, kad įtrauktų žmogų“.

„Niekada nedariau jokių pilvo preso pratimų, kuriuos demonstravau, – sakė ji. – Jie sulaukė milijonų peržiūrų. Žinau, kad taip kalbėti yra šlykštu, bet tai yra tiesa“.

„Pilvo presui skirtos treniruotės iš tikrųjų nepadeda suformuoti pilvo preso“.

Žiūrovams, norintiems tvirtų pilvo preso raumenų, ji patarė daryti pritūpimus su svoriais, „mirties trauką“ ir kompleksinius pratimus su svarmenimis.

H. Barry taip pat įspėjo, kad hormonus subalansuojantys kokteiliai, organizmą valantys bei detoksikuojantys gėrimai taip pat yra „nesąmonė“. „Jie neveikia, – pareiškė H. Barry. – Jūs turite kepenis, kurios ir detoksikuoja jūsų organizmą“.

Pirmasis visą tiesą atskleidžiantis vaizdo įrašas sulaukė 86,8 tūkst. peržiūrų ir šimtų komentarų, kuriuose nekantrūs žiūrovai dėkojo H. Barry už atvirumą ir prašė smulkiau pakomentuoti skandalingus pareiškimus.

„Instagram“ influencerė toliau tęsė demaskuojančius įrašus ir pateikė kitų patarimų žmonėms, siekiantiems įgyvendinti savo sveikatos bei kūno rengybos tikslus.

„Negalite tirpdyti riebalus tik tam tikroje kūno vietoje“, – įspėjo H. Barry kitame „TikTok“ vaizdo įraše.

Kūno rengybos trenerė žiūrovams sakė, kad treniruotės, skirtos pilvo riebalams deginti, yra „absoliuti nesąmonė“ – neįmanoma sustiprinti raumens ar riebalus paversti raumenimis, nes pirmiausia reikia sudeginti riebalus ir tik tada priaugti raumenų.

„Kūno rengybos bendruomenėje yra daug žmonių, turinčių valgymo sutrikimų. Labai daug“, - pareiškė ji kitame „TikTok“ vaizdo įraše.
Tyrimai parodė, kad pandemijos metu padaugėjo valgymo sutrikimų, ypač tarp paauglių mergaičių, o neseniai atliktas tyrimas nustatė, kad „TikTok“ propaguoja ydingą dietų kultūrą ir išaukština ekstremalų lieknėjimą.

„Instagram“ ir „TikTok“ tinkluose buvo uždraustas raktažodis #Thinspo – dabar vartotojus jis nukreipia į psichinės sveikatos ir valgymo sutrikimų šaltinius. Tačiau socialiniuose tinkluose liko dar daug tokių raktažodžių kaip #Fitspo, #WhatIEatInADay ir #BodyCheck, kurie prisidengia kūno rengybos ir sveikatos turiniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją