Jau daugelį metų ,,Daikin" pirmauja ir diktuoja tendencijas šilumos siurblių technologijų srityje. ,,DAIKIN Altherma" sprendimai padeda namų ūkiams tvarkytis su žiemos šalčiais ir vasaros kaitra. Artėjant šalčiams Lietuvos ekspertai dalinasi šių sprendimų privalumais bei pritaikymo patarimais.

Kodėl namuose būna per šalta arba per karšta?

Mūsų namuose komfortas yra neatsiejamas nuo trijų kriterijų: drėgmės, šviesos ir temperatūros. Norint, kad jaustumėmės komfortiškai, šie trys kriterijai negali būti ekstremalūs ir turi būti valdomi pagal poreikius.

Dažniausiai patalpose būna vėsiau dėl to, kad jose – didelė drėgmė arba trūksta sandarumo palei langus, angokraščius, sudūrimus. Tai yra ypatingai ūmūs namo taškai šaltos žiemos metu. Per juos šaltas oras iš lauko patenka į vidų, susimaišo su patalpų oru ir jas atvėsina. Tokiu atveju, kad ir kokį efektyvų šildymo sprendimą įsirengiate, jis negarantuos visiško šios problemos sprendimo ir geriausiu atveju šiek tiek sumažins šildymo išlaidas. Radus ertmes, pro kurias šaltas oras patenka į vidų, o šiltas – išeina laukan, galima jas užsandarinti ir montuoti oras-vanduo šildymo sistemas.

Priešingai nei pernelyg didelis šaltis, karštis nusistovi patalpose, kur oras nesivėdina ir necirkuliuoja. Dažniausiai jį pernelyg įkaitina ne kas kitas, o saulė ir kontaktas su tiesioginiais jos spinduliais. Namai su daugybe stiklo panelių arba dideliais langais bei butai, esantys viršutiniuose aukštuose, dažnai kenčia dėl didžiulių karščių dienos metu. Dažniausiai taikomi sprendimai būna patalpų vėdinimas pravėrus langus, kondicionieriai arba modernūs hibridiniai šilumos siurbliai

DAIKIN Altherma

Ar yra įrenginių, kurie gali šildyti ir vėsinti?

Mąstydami apie patalpų šildymą arba vėsinimą, dauguma apie juos galvoja kaip apie du visiškai nesusijusius sprendimus. Tačiau ,,DAIKIN Altherma" šilumos siurbliai gali patenkinti abu šiuos poreikius.

„Dažnai mūsų klientai kiek nustemba, kad ,,DAIKIN Altherma" šilumos siurbliai geba tiek vėsinti, tiek šildyti orą bei vandenį bet kuriuo metų laiku. ,,DAIKIN Altherma" oras-vanduo ir kiti šilumos siurbliai yra varomi iš atsinaujinančių energijos šaltinių gaunama energija, todėl yra laikomi vieni iš tvariausių namo šildymo sprendimų. Tačiau prireikus šie šilumos siurbliai geba pasinaudoti atvirkštiniu įprastu šilumos siurblio veikimo principu ir kas leidžia itin efektyviai atvėsinti namų patalpas bei vandenį," – dalinasi INDUSTEK UAB „Daikin" sprendimų atstovas Lietuvoje Vaidas Pozniakovas.

,,DAIKIN Altherma" gruntiniai šilumos siurbliai bei ,,DAIKIN Altherma" oras vanduo turi tiek šildymo, tiek vėsinimo funkcijas. Sistemos gruntas-vanduo šilumą ima iš žemės gelmių bei ją naudoja vandens ir šilumokaičio, esančio šiluminiuose mazguose, šildymui. O oras-vanduo sistemos taip pat ima šilumą iš atsinaujinančio energijos šaltinio – oro. Kompresoriaus pagalba oras yra įšildomas ir naudojamas šilumokaityje esančio skysčio įšildymui. Vėlgi, atvirkštinis procesas orą gali atvėsinti. Tam, kad pastarasis procesas vyktų efektyviai, ,,DAIKIN Altherma" sistemos naudoja modernų R32 šaltnešį – freoną. Jis ne tik efektyviai perduoda vėsą į sistemą, bet ir mažina proceso metu išskiriamo anglies dioksido kiekį. Skaičiuojama, kad lyginant su senesnės kartos sistemomis, modernūs ,,Altherma" linijos siurbliai išskiria 70 % CO2.

Dar vienas ,,DAIKIN Altherma" šilumos siurblių privalumas yra tas, kad jie veikia labai tyliai, todėl idealiai tinka namams, kuriuose triukšmo lygis turi būti minimalus. Jeigu auginate vaikus, labai vertinate ramybę ir norite kuo didesnio komforto net ir šildymo arba vasaros karščių sezono įkarštyje, šiuos įrenginius rinktis tikrai verta. Vidutinis garso slėgio lygis vidutiniu darbo režimu neturėtų viršyti 28 dB(A), o net ir įjungus maksimalų režimą, triukšmas nėra toks didelis, kaip senos kartos įrenginių.

DAIKIN Altherma

Investicija į komfortą ir geras sąlygas ištisus metus

„Galia, efektyvumas, pažangumas, inovatyvios funkcijos. Visa tai nieko nereiškia, jeigu jų nepavyksta pažaboti ir pritaikyti kasdieniam naudojimui. Laimei, visas ,,DAIKIN Altherma" šilumos siurblių inovacijas ir galimybes įmanoma pajausti ir kiekvienuose namuose. Tai lemia protingas ir tinkamai suprojektuotas šilumos siurblių dizainas, vartotojui patogus valdymas bei modernių technologijų pritaikymas daugelyje kitų sričių," – dalinasi INDUSTEK UAB ekspertas.

Pradėti privalumų sąrašą galima nuo tylaus įrenginio veikimo. Priklausomai nuo pasirinkto modelio ir įjungto režimo, tikslus skleidžiamas garsas gali skirtis, bet optimaliu režimu jis skleis tokį garsą, kokį galėtumėte girdėti tylioje bibliotekoje ar už lango čiulbant paukščiams.

Pačių ,,DAIKIN Altherma" šilumos siurblių išvaizda yra elegantiška ir apdovanota ne vienu titulu iš ekspertų ir vartotojų. Dėl šios priežasties DAIKIN šilumos siurblius pavyks įrengti kiekvienuose namuose be didelių nuostolių estetine prasme. Aukštatemperatūrių arba žematemperatūrių šilumos siurblių oras-vanduo vidiniai blokai gali būti montuojami ant grindų arba ant sienos, priklausomai nuo jūsų patalpų ir poreikių.

Pastatytas ant grindų, šis įrenginys neužims nė pusės kvadratinio metro grindų ploto, o integruotas 180 arba 230 l tūrio vandens šildytuvas išspręs ir šilto vandens klausimus. Modernus šilumos siurblys gali būti valdomas ir nuotoliniu būdu. Jums nereikia būti prie pačio šilumos siurblio, pakanka paspausti vieną ar kitą mygtuką ir oro sąlygos kaip mat ima keistis. Jeigu šildymas – grindinis, tuomet energijos sąnaudos šildant su oras-vanduo arba gruntas-vanduo sistema bus dar mažesnės nei įprastai.

DAIKIN Altherma

INDUSTEK UAB padeda rasti optimalų sprendimą kiekvienam namui ar komerciniam pastatui jau 25 metus, todėl Lietuvos gyventojai paprastai pamiršta rūpesčius dėl per didelių karščių ar šalčių namuose.