JK Civilinės aviacijos administracijos atlikto tyrimo duomenimis, patrauklių juodojo penktadienio kelionių pasiūlymų dairosi net 46 proc. suaugusių britų. Iš 18–34 m. amžiaus asmenų net du trečdaliai ieško pigesnių pasiūlymų, rašo mirror.co.uk.

Prieš čiupdami pirmą patraukliai atrodantį pasiūlymą, atidžiai išnagrinėkite visas sąlygas.

Pirmas patarimas – patikrinkite, ar nėra užslėptų išlaidų

Prieš perkant kelionę svarbu įsitikinti, ar sutarties sąlygose nėra užslėptų išlaidų, antraip kaina greitai ims didėti.

Svarbu išsiaiškinti, ar į skrydžio bilieto kainą įskaičiuotas bagažas, o jei ne, kiek jis kainuos.
Peržvelkite kelių agentūrų pasiūlymus, be to, nepamirškite, kad pigesnių, patrauklesnių atostogų variantų visada galima rasti kalėdinių ir naujametinių švenčių laikotarpiu.

Taip pat pasidomėkite, ar užsakymas lankstus ir ar kai kuriuos aspektus galima keisti be papildomų išlaidų.

Už rezervaciją mokėkite kredito kortele

Pagal vartotojų teises saugančius teisės aktus, mokant kredito kortele galioja didesnė pirkėjų apsauga. Pavyzdžiui, jei už skrydį ar viešbutį mokate kredito kortele ir kas nors nepavyksta, daugeliu atvejų kredito kortelės išdavėjas turėtų grąžinti pinigus.

Įsigykite kelionės draudimą

Kelionių draudimas suteikia papildomą apsaugą, jei atostogos nesiklosto taip, kaip planavote. Draudimas saugo nuo įvairių su kelione susijusių nelaimių – jei atšaukiama kelionė, nespėjama į transportą, jei reikia skubios medicininės pagalbos, jei kelionėje buvo pamesti ar pavogti daiktai ir kt.

Kelionės draudimą galima įsigyti internetu; žmonėms reikia skirtingų draudimų, tad prieš pirkdami pirmiausia atidžiai perskaitykite draudimo sąlygas ir visą susijusią informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją