Delfi S. Nainė sakė, kad šiais metais norėjo eglę, kuri namuose suteikia jaukumo, pasipuošti anksčiau, o iškritęs sniegas sukūrė ir šventinę nuotaiką.

„Praeitais metais, kai įsikėlėme į naujus namus, prieš šventes papuošiau eglutę tokiais žaisliukais, kokius turėjau. Šiemet mano eglutė pakankamai kukli, bet man tokia ir gražiausia. Nemėgstu, kai prikabinama daug visokiausių žaislų, atrodo, tuomet ji tampa tarsi sunki. O iš kur žaisliukai – paslaptis, nes, manau, kad visi turi atrasti savo eglutę ir jos žaisliukus“, – šypsojosi žinoma moteris.


Paklausta, ar namuose nenorėjo pasipuošti gyvo medžio, S. Nainė teigė, kad vaikystėje prieš šventes tik tokios eglės ir būdavo dabinamos jos namuose, kiek vėliau gyvas puošdavo ir su vyru nuomojamame bute, tačiau greitai nubyrėdavo jos spygliai, todėl dabar renkasi dirbtinę.

„Kai gyvenome nuomojamame bute, statėme gyvą eglę, bet ji labai greitai nuvyto, nes turėjome šildomas grindys, o kadangi ir dabar mūsų namas labai šiltas, nusprendėme – bus dirbtinė.

Pamenu, vaikystėje smagiausias dalykas būdavo puošti eglutę Kūčių rytą. Mama gamindavo maistą, o tėtis parnešdavo iš miško kažkokią apsnigtą, didelę, fainą eglutę. Smagiausias prisiminimas“, – Delfi pasakojo S. Nainė.

Tiesa, ji teigė nieko bloga nematanti ir žmonių sprendimuose eglę puošti lapkričio mėnesį.

„Kiekvienas nusprendžia, pasirenka, kaip jis nori. Dėl manęs gali puoštis ir spalį. Jei jiems gerai, ir man gerai. Tikrai, kiekvienas žmogus yra savo gyvenimo šeimininkas, kaip jis nori, taip pasipuošia. Man, pavyzdžiui, kol sniego nebuvo, neturėjau ir nuotaikos puošti kalėdinę eglutę. Bet žinant savo užimtumą, įvertinus tai, turėjau vieną laisvą savaitgalio dieną, ją ir išnaudojau eglutės puošimui, nes paskui nebus kada“, – šypsojosi pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)