Rokas yra bene žymiausias buriuotojas iš Lietuvos, pirmasis sudalyvavęs prestižinėse „The Ocean race“ lenktynėse. „Buriavimas nėra pirmasis sportas, apie kurį pagalvoja tėvai rinkdami vaikams būrelius. O gaila, juk sąlygos tuo užsiimti jau yra ir Lietuvoje“, gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Rokas. Šiuo metu pasaulyje yra tik šimtas tokių profesionalų kaip R. Milevičius, gebančių valdyti sportines jachtas sudėtingiausiomis lenktynių sąlygomis.

O buriavimas nėra jau toks romantiškas sportas, kaip kad daugelis galėtų įsivaizduoti. „Toks yra buriavimo stereotipas. Daugelis įsivaizduoja buriavimą baltos burės, teleskopas, šampanas, vynas, tu plauki.

Vis tik tai yra gražus sportas, iš dalies romantiškas laisvalaikio praleidimo būdas. Bet kai prasideda sportas, romantikos lieka nedaug“, patikina pašnekovas.

Rokas su žmona augina du vaikus, todėl patikina dabar šeima retai keliauja paskui jį. Todėl jam tenka savaitėmis nematyti, kaip auga jo mažyliai.

Buriavimas pavojingas sportas. Atrodytų, kad ir kiek buriuotojai būtų patyrę, kad ir kokia brangia technika nuo galvos iki kojų apsišarvavę, audrose nutinka visko.

„Realiai, jeigu iškrito žmogus, tai apsukdamas laivą ir grįždamas jo ieškoti, labai rizikuoji kitų gyvybėmis.

Per praeitas varžybas praradome vieną buriuotoją, kuris Ramiajame vandenyne iškrito ir po 16 valandų jo kūno taip ir nerado. Nors mes turime ir visas technologijas, visokius siųstuvus, kurie turėtų padėti mums rasti, bet tiesiog audra, kažkas nesuveikė“, su liūdesiu pasakoja sportininkas.

Nesunku paskaičiuoti. Apsukti laivą įmanoma mažiausiai per 40 minučių. O vandens temperatūra ramiajame vandenyne yra 5-7 laipsniai šilumos. Tokiame šaltame vandenyje žmogus gali išgyventi tik 20 minučių.

Daug Lietuvos sportininkų, tarp jų ir Rokas, apgailestauja, kad mūsų šalyje didžiausi ištekliai skiriami krepšiniui, kai kitos sporto šakos vos gyvuoja.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)