Reinholdo Breu auklėtiniai Baltijos taurės turnyro pusfinalyje su Islandija pagrindinį laiką baigė be įvarčių, bet nusileido baudinių serijoje 5:6.

49-ą min. S. Dariaus ir S. Girėno stadionas plojo aikštę palikusiam šeimininkų kapitonui Sauliui Mikoliūnui, kurį komandos draugai išlydėjo suformavę garbės koridorių, o greta šoninės linijos jau laukė artimieji bei ištikimos šalies futbolo gerbėjos Drąsuolės Bilevičiūtės gėlės.

Trečiadienio rungtynės Lietuvos rinktinės rekordininkui buvo paskutinės. 38-erių gynėjas 101-ą kartą žaidė vilkėdamas savo šalies nacionalinės komandos marškinėlius. Nuo 2004-ųjų jos garbę gynęs veteranas yra pelnęs 5 įvarčius.

„Tikrai jausminga akimirka. Kai matai tau brangius žmones, dėkojančius tau, išsakančius tiek daug gerų dalykų.

Man tai tikrai svarbu. Galų gale, smagu čia pamatyti savo šeimą. Kiekvienam tai jautri akimirka“, – po dvikovos prisipažino S. Mikoliūnas.

Jis atskleidė, jog dar bent metus atstovaus Vilniaus „Žalgiriui“.

„Kalbėjau su Vladimiru Čeburinu, su Vilma Venslovaitiene, jie norėtų mane matyti dar kitais metais.

Pats esu apsisprendęs dar bent vieną sezoną žaisti. Reikės susikaupti, gerai padirbėti, tikiuosi, kad kitąmet „Žalgiriui“ seksis dar geriau“, – vylėsi S. Mikoliūnas.

101 rungtynės vilkint Lietuvos rinktinės marškinėlius ir 18 metų nacionalinės komandos gretose, anot futbolininko, sunku išskirti kažkurią vieną įsimintiną akimirką.

„Žinoma, kai įmuši pirmą įvartį atstovaudamas rinktinei arba debiutą visada atsiminsi. Visos dvikovos su grandais išskirtinės, kai varžaisi su superžvaigždėmis, pavyzdžiui, su Cristiano Ronaldo, ar 2006-ųjų mačas su pasaulio čempione Italija.

Visada malonu varžytis su aukščiausios klasės žaidėjais“, – prisipažino S. Mikoliūnas.

Kitame pusfinalyje Rygoje Latvija taip pat po baudinių serijos (5:3) nugalėjo Estiją. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 1:1.

Finalas vyks sekmadienį, o kova dėl trečios vietos su estais Lietuvos ekipos laukia Taline šeštadienį, nuo 14 val.

Islandai į nuo 1928 metų rengiamas Baltijos taurės varžybas pakviesti pirmą kartą. Lietuviai jas yra laimėję dešimt sykių (latviai – 13, estai – 4).

Tiesa, paskutinė pergalė švęsta jau senokai – 2010-aisiais. Praėjusį kartą – 2020 metais – Baltijos taurę kilnojo estai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją