Pasaulio čempionato Azijos ir Okeanijos zonos atrankos F grupėje australai pirmadienį turėjo žaisti atsakomąsias rungtynes prieš Iraną, tačiau neatvyko į išvykos rungtynes bei patyrė techninį pralaimėjimą 0:20.

Pirmą tarpusavio mačą Australijoje šeimininkai laimėjo 98:68.

FIBA informuoja, jog toks australų žingsnis jokia naujiena, Australijos krepšinio federacija informavo FIBA apie ketinimą nekeliauti į Iraną.

FIBA skelbia, kad dar tirs šį atvejį ir galimus tolimesnius žingsnius šioje situacijoje.

Australijos krepšinio federacija tvirtina, kad sprendimą nekeliauti į Iraną diktavo nestabili šalies situacija ir galimos rizikos atvykus į šią šalį.

„Kad ir kaip visi norėjome sužaisti dar vienerias rungtynes už Australiją, mums nebuvo užtikrintas joks saugumas“, – Australijos rinktinės gynėją Dejaną Vasiljevičių cituoja „Herald Sun“.


„Kartu su atitinkamomis institucijomis buvo atliktas išsamus rizikų įvertinimas, tad šiuo metu Australija nesiųs savo komandų į Iraną“, – skelbiama Australijos krepšinio federacijos pranešime.

Irane nuo rugsėjo vidurio kilo masiniai protestai dėl 22 metų kurdės Mahsa‘os Amini mirties. Ji buvo sulaikyta dorovės policijos nes jos skara neva neatitiko griežtų aprangos reikalavimų moterims.

Po sulaikymo moteris komos būsenos buvo išgabenta į ligoninę, kur po trijų dienų buvo konstatuota jos mirtis. Manoma, kad sulaikymo metu ji buvo žiauriai sumušta. Malšinant protestus žuvo daugiau nei 100 žmonių.

Australija bilietą į pasaulio čempionatą užsitikrino lapkričio 12-ą po pergalės prieš Kazachstaną.


Primename, kad kelialapius į pasaulio pirmenybes iškovos tris pirmas vietas F grupėje užėmusios rinktinės.

2023-iųjų planetos čempionatas vyks Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją