Trečiadienį Vilniuje, "Šarūno" viešbutyje įvykusiame Krepšinio klubų asociacijos LKL visuotiniame susirinkime buvo patvirtintas 2000/2001 metų sezono čempionato reglamentas bei aptarti visi kiti su naujuoju sezonu susiję klausimai.

LKL valdyba patenkino dviejų komandų prašymus pakeisti pavadinimus - nuo šiol Panevėžio klubas vadinsis ne "Kalnapilis", o tiesiog "Panevėžys", o Kauno "Atletas" tapo "Atletu-Policija".

Apibendrindamas susirinkimo darbą, LKL direktorius Zenonas Kamarūnas sakė, kad visi naujam sezonui yra pasirengę, tačiau jis nebus lengvas - visų pirma dėl sudėtingos ekonominės situacijos.

"Visos išlaidos bus sumažintos dideliais skaičiais", - garantavo Z.Kamarūnas.

Naująjį čempionatą LKL pradeda turėdama tik vieną pagrindinį rėmėją - iškart po visuotinio susirinkimo bendradarbiavimo sutartį pasirašė LKL prezidentas Šarūnas Marčiulionis ir UAB "Omnitel" prezidentas Vytautas Gediminas Gruodis. "Omnitel" padės krepšinio lygai jau penktus metus.

Š.Marčiulionis abejoja, ar lygą rems kuri nors alaus bendrovė, nes trys didžiausios šalies alaus daryklos šiuo metu užsiėmusios jungimosi klausimais ir neaišku, ar savininkų pasikeitimas bus naudingas krepšiniui.

Atsakydamas į replikas dėl susilpnėjusio LKL čempionato, Š.Marčiulionis sakė, kad lietuviai tradiciškai "neįvertina to, ką turi". Jo teigimu, klubų pergalės Europos turnyruose ir olimpiniai medaliai kaip tik liudija aukštą LKL lygį, o sulaikyti jaunus žaidėjus Lietuvije tiesiog nėra jokių būdų. "Juk kai kurie neseniai LKL žaidę krepšininkai dabar per metus gauna dvigubai daugiau nei viso klubo biudžetas", - sakė Š.Marčiulionis.

Viena didžiausių sezono naujovių - panaikintas LKL uždarumas. Paskutiniąją vietą LKL užėmusi komanda turės žaisti pereinamąsias rungtynes su LKAL čempione. Tačiau A lygos nugalėtojai į LKL paklius tik įvykdę papildomus reikalavimus. LKL klubams taip pat bus privaloma po kiekvienų rungtynių surengti spaudos konferencijas, kuriose dalyvautų treneris ir vienas žaidėjas.

Šio sezono "Žvaigždžių diena" bus surengta 2001 m. kovo 18 dieną, tačiau dar nežinoma jos vieta ir rungtynių formatas.

Z.Kamarūno teigimu, naujajam sezonui registruoti 114 žaidėjų, iš kurių 7 yra legionieriai. Beje, visos komandos be išlygų sutiko, kad pagal Krepšinio federacijos rekomendaciją LKL čempionate galiotų užsieniečių limitas - trys reguliariajame sezone ir du atkrintamosiose varžybose.

Iš visų registruotų krepšininkų 53 pernai nerungtyniavo LKL, o 24 žaidėjai yra jaunesni nei dvidešimt metų. Pats vyriausias - 1964 metais gimęs Romanas Brazdauskis, o jauniausias - vos 15-metis Martynas Mažeika.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją