2000-2001 metų sezoną "Žalgiris" pradės penktadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėmis išvykoje su Klaipdėdos "Neptūnu". Pirmąsias Eurolygos rungtynes žalgiriečiai žais spalio 16 dieną išvykoje su Bolonijos "Paf" komanda, kurioje rungtyniaus buvęs "Žalgirio" vidurio puolėjas Eurelijus Žukauskas.

Naujajame "Žalgiryje" tik du senbuviai - komandos kapitonas Tomas Masiulis ir Donatas Slanina. Kauno klubui atstovaus trys "legienieriai" - amerikiečiai Džonas Vaitas (Jonh White) ir Stivas Vudberis (Steve Woodberry) bei ukrainietis Grigorijus Chižniakas.

Suburta nauja komanda dar neturi ryškių lyderių. Nutarta sekti Lietuvos krepšinio rinktinės pėdomis - leisti patiems žaidėjams pajusti, kas pajėgus vadovauti komandai. A.Brazio nuomone, būtent dėl to Lietuvos rinktinė buvo stipri Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse.

T.Masiulis sakė, jog tokio gero mikroklimato "Žalgiryje" seniai nebuvo, kadangi nėra iškilių žvaigždių.

A.Brazys teigė, jog jaunos komandos tikslas ne vien tik laimėti, bet ir semtis patirties. Anot trenerio, žalgiriečiai yra pajėgūs patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Šiaurės Europos krepšinio lygos (NEBL) čempionate bus siekiama patekti į ketvertuką.

A.Brazio manymu, dauguma Lietuvos krepšinio komandų dėl prastos ekonominės būklės yra nusilpusios. Todėl LKL varžybose bus leidžiama daugiau žaisti mažiau patyrusiems krepšininkams.

Eurolygos, NEBL ir LKL rungtynes žalgiriečiai žais Kauno sporto halėje. Kuo daugiau krepšinio aistruolių norima pritraukti ne pigesniais bilietais, bet abonementais, kurie kainuos nuo 150 iki 500 litų. Abonementus žiūrovai galės įsigyti nuo spalio 16 iki 21 dienos. Nuo spalio 23 dienos bus prekiaujama tik bilietais. Beje, jie varžybų dieną bus brangesni. Tiek abonementai, tiek bilietai į bet kurias "Žalgirio" rungtynes bus parduodami visuose "Snoro" bankomatuose visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)