Griaus nusistovėjusius mitus

Naujoji „Delfi TV“ laida sieks atskleisti, kaip atrodo skirtingų profesijų atstovų darbo diena ir išsklaidyti dažnai jas gaubiančius stereotipus. Pasak laidos prodiuserės Rimos Zarembaitės, dažnai įsivaizduojame, kad darbas biure ar prekybos centre yra nuobodus, tačiau žiūrovai galės įsitikinti, kad tai toli gražu nėra tiesa.

Kiekvieną ketvirtadienį laidos vedėjas M. Stonkus išbandys pačias įvairiausias ir netikėčiausias profesijas. Jis dirbs kavinėje, banke, prekybos centre, automobilių servise ir daugelyje kitų įdomiausių vietų. Žinomas vyras gamins maistą, aptarnaus klientus, rinks ir rūšiuos pirkėjų užsakymus, taisys automobilius ir tikrins savo jėgas kitose originaliose veiklose.

Neatsitiktinai parinktas ir naujosios laidos pavadinimas. Turbūt daugelis iš vaikystės prisimena iki šiol populiarią knygelę „Ką žmonės dirba visą dieną?“, kuri supažindina su daugybe įvairių darbų. Taigi, „Delfi TV“ žiūrovai išvys ne tik klientų matomą skirtingų profesijų pusę, bet ir jų užkulisius. Pavyzdžiui, projekte bus galima pamatyti, kuo darbuotojai užsiima per pietų pertraukas ir ar tikrai kai kuriose įmonėse darbo metu galima padaryti pertraukėlę ir pasimėgauti naujausiu „Playstation“ ar „įkristi“ į masažo kėdę.

„Pavyzdžiui, kai atvykome laidos filmuoti į „Danske“ banką, buvome nustebinti, kaip atrodo čia dirbančių specialistų darbo diena ir kokių modernių jiems skirtų pramogų galima rasti. Nuo žaidimų ir poilsio kambarių iki 3D spausdintuvų. Nuo motociklininkų ar krepšininkų klubų iki viešojo kalbėjimo užsiėmimų. Džiugina, kad mūsų šalyje įmonės tiek daug investuoja siekdamos suteikti darbuotojams kuo geriausias darbo ir poilsio sąlygas. Taigi, įvairios profesijos vis labiau keičiasi ir tampa kitokios, nei iš anksto galėjome pagalvoti“, – apie tai, ką bus galima išvysti naujame projekte, pasakoja R. Zarembaitė.

Vietos nuoboduliui – neliks

Prodiuserė taip pat sako, kad nors laidoje netrūks daug smagių akimirkų, joje lauks ir naudinga informacija apie situaciją darbo rinkoje. Žiūrovai galės sužinoti apie iššūkius, su kuriais susiduria specialistų ieškančios bendrovės, ir kaip jose vykdomas įdarbinimo procesas. Taip pat susirinkusieji prie ekranų turės puikią progą išgirsti apie karjeros perspektyvas ir gauti naudingų patarimų, kuriuos turėtų žinoti ieškantieji darbo.

„Laidoje save galės atpažinti kone kiekvienas. Ją galės žiūrėti ir darbo besidairantys žiūrovai, ir įvairaus amžiaus tūkstančius sekėjų turinčio M. Stonkaus gerbėjai. Taip pat projektas bus naudingas darbdaviams, nes suteiks galimybę pasikviesti laidos vedėją pas save, pristatyti savo įmonę ir paskatinti prisijungti naujus komandos narius. Bus galima ir smagiai pakikenti, ir sužinoti, ką gi iš tiesų žmonės dirba visą dieną“, – tikina R. Zarembaitė.

Laidos vedėjas M. Stonkus sako, kad nauja veikla ne tik padeda kaupti naujų patirčių ateitiems vaidmenims, bet ir suteikia progą prisiliesti prie dar nejaustų potyrių. „Juk visada smagu pasimatuoti kito žmogaus batus. Tikriausiai ne vienas esame pagalvoję, ką gi žmonės dirba visą dieną, todėl bus įdomu išbandyti jų darbą. Kartu tai gali būti gera prevencija sau pačiam nuo burbėjimo. Jeigu tave lėtai aptarnauja kavinėje arba santechnikas kažko iki galo nesutvarko, tai prisilietęs prie visų šių profesijų gali suprasti, kad kiekvieno žmogaus darbas yra sudėtingas, reikalaujantis įgūdžių ir svarbu jį labiau vertinti. Kartais galvojame, kad tik mes esame pavargę ir tik mus yra užgriuvusi daugybė darbų. Tačiau labai gera pasidairyti toliau už savo kiemo ir suprasti, kaip gyvena kiti“, – teigia pašnekovas.

Šį ketvirtadienį pirmojoje „Ką žmonės dirba visą dieną?“ laidoje M. Stonkus išbandys padavėjo profesiją. Trakuose įsikūrusiame gruzinų virtuvės restorane jis ne tik aptarnaus klientus, bet ir džiaugsis pirmaisiais arbatpinigiais. „Kavinėje esu dirbęs ir anksčiau, todėl mėgstu šį darbą ir moku aptarnauti žmones. Pradėjus dirbti sugrįžo visi įgūdžiai ir nebuvo labai sudėtinga. Su pasimėgavimu laukiau šios dienos, o lygiai taip pat su nekantrumu laukiu ir kitų darbų. Tai didelis iššūkis, tačiau viskas priklauso nuo požiūrio. Sakoma, kad nėra mažų vaidmenų – yra tik maži aktoriai. Lygiai taip pat nėra blogų darbų – yra tik blogi darbuotojai“, – šypsosi svarbiam išbandymui pasiruošęs projekto vedėjas.

Ar laidos vedėjui pavyks kantriai ir maloniai aptarnauti kavinės lankytojus? Kaip jam seksis prekybos centro kasininko kėdėje? Ar M. Stonkus sugebės atrankoje įrodyti, kad gali būti rimtas banko darbuotojas? Gal jam geriausiai seksis tvarkyti namus ar prakaituoti skubiai pristatant siuntinius? Atsakymus į šiuos klausimus sužinosite stebėdami jau šį ketvirtadienį 21 val. startuojančią laidą „Ką žmonės dirba visą dieną?“.

Laidos kūrėjai primena, kad siūlyti darbą M. Stonkui gali visos tai norinčios padaryti įmonės. Kūrybinė komandą atvyks, nufilmuos ir parodys, kodėl darbas jūsų organizacijoje „veža“!

Naują „Delfi TV” laidą „Ką žmonės dirba visą dieną?“ žiūrėkite nuo rugsėjo 22 d., kiekvieną ketvirtadienį 21 val.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją