Utenos „Juventus“ klubo vadovas teigė, jog abejingam šiam sporto renginiui būti labai sunku.

„Kai atvažiuoja į Kiolną 6 tūkstančiai lietuvių sigralių, tai atmosfera – fantastiška. Ir patys krepšininkai mūsų sakė tą patį. Man sunku labai objektyviai vertinti, nes Kaziukas (treneris Kazys Maksvytis – Delfi past.) pažįstamas, buvo krepšininkai iš mano gimtojo krašto, bet čempionato metu mažiausiai norėjosi juos kritikuoti ir užkrauti papildomą įtampą – tai nėra gerai. Bet sezonui pasibaigus galima tai aptarti ir jei rašyčiau pažymį, tai būtų šešetas, gal net penketas. Jei kiekvienam žaidėjui reiktų rašyti, tai visiems ir treneriui rašyčiau po penketą. Jei bendrai komandai – tuomet šešetą.

Kodėl? Paprasta priežastis – rezultatas. Užimta 15-ta vieta, iškrito komanda aštuntfinalyje, net iš grupės išėjimas buvo sudėtingas, kai ne patys sprendėm, o prancūzai už mus sprendė mūsų likimą...“, - sakė Ž. Urbonas.

Jo teigimu, komandos tobulėjimas tuomet ir vyksta, kai aiškiai įvardijamos klaidos, pažvelgiama į žaidimą objektyviai. Tad kokie, jo manymu, buvo lietuvių žaidimo minusai?

„Jei kalbėti apie žaidimą, labai į detales lįsti nesinorėtų, bet bendra tendencija buvo ta, kad papuolėme į „mirtininkų grupę“. Bet jei būtume kitoje grupėje, gal būtume varžovus irgi stiprius gavę – vokiečius, slovėnus. Bet pragmatiškai žiūrint tai sakau – rinktinė daugiau šešeto netraukia su savo pasirodymu. Bet kalbant apie žaidimą – krepšininkų ir trenerio pastangos buvo maksimalios. Matėsi, kad namų darbai atlikti puikiai. Mes visose rungtynėse paimdavome iniciatyvą. Treneris puikiai užvesdavo komandą, bet planai dažnai keičiasi varžybų metu ir tada mes jau neišvairavome, ypatingai tų pabaigų. Nenoriu sakyti, kad Kazys Maksvytis nepadarė darbo. Jo štabas buvo labai solidus. Negali kaltinti kažko vieno, jei kažkas nepavyksta, tai visai komandai atsakomybė. Gal tik jų drąsos labiau norėjosi, ypač gynybinės drąsos. Mes labai klasikinę taktiką buvom paėmę. Tai puikiai įvardino vokiečiai po rungtynių, pasakę, kad jie žaidė labiau modernų krepšinį, nei lietuviai“, - sakė Ž. Urbonas.

Visą laidą „Sporto baras“ ir Ž. Urbono bei laidos vedėjų diskusiją apie lietuvių krepšininkų pasirodymą Europos čempionate galite pamatyti laidos įraše straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją