J. Trudeau į Jungtinę Karalystę kartu su kitais pasaulio lyderiais, tarp kurių buvo JAV prezidentas Joe Bidenas, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Naujosios Zelandijos premjerė Jacinda Ardern, atvyko dalyvauti rugsėjo 19 dieną vykusiose monarchės laidotuvėse.

Savaitgalį tviteryje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame įamžinta, kaip Kanados vyriausybės vadovas, akomponuojant pianistui, viešbučio fojė atliko legendinės grupės „Queen“ kūrinį „Bohemian Rhapsody“. Skelbiama, kad vaizdo įrašas darytas šeštadienio vakarą (rugsėjo 17 dieną) prabangiame „Corinthia“ viešbutyje.


Elžbieta II buvo ir Kanados valdovė, tad J. Trudeau rugsėjo 19 dieną šalyje buvo paskelbęs gedulo diena.

Atsirado tokių, kurie, pasižiūrėję įrašą iš viešbučio, apkaltino Kanados premjerą nepagarbiu elgesiu. Kiti mano, kad politikas niekaip nenusikalto. J. Trudeau atstovas spaudai gina premjero veiksmus, argumentuodamas, kad „Kanados vyriausybės vadovas aktyviai dalyvavo įvairiose veiklose, skirtose išreikšti pagarbą Elžbietai II“.

„Po šeštadienio pietų ministras pirmininkas prisijungė prie nedidelio Kanados delegacijos narių būrelio, susirinkusio pagerbti Jos Didenybės gyvenimą ir tarnybą. Gerai žinomas muzikantas iš Kvebeko, apdovanotas ir Kanados ordinu, Gregory Charlesas viešbučio fojė prisėdo prie pianino, prie jo prisijungė ir dalis delegacijos, įskaitant ir ministrą pirmininką“, – teigė atstovas.

Pats G. Charlesas Kanados dienraščiui „Globe and Mail“ sakė, kad Kanados delegacija su juo dainavo geras dvi valandas. Jis sakė, kad buvo „labai linksma“ bei priminė, kad Kanadoje atsisveikinimas su mirusiais kiek šventiškesnis nei įprasta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)