Vokietijos vyrų rankinio čempionate „Melsungen“ klubas su Aidenu Malašinsku savo aikštelėje 28:31 pralaimėjo „Hannover“ septynetui. Įvarčiais nepasižymėjęs A. Malašinskas atliko keturis rezultatyvius perdavimus – daugiausia savo komandoje. Per 4 turus 3 taškus surinkę „Melsungen“ rankininkai „Bundeslygoje“ nukrito į 11 vietą.

Prancūzijos čempionato antrame ture tarpusavyje susitiko lietuvių savo gretose turintys klubai. „Aix“ komanda su Gerdu Babarsku namuose 35:26 pranoko „Istres“ su Luku Simėnu. G. Babarskas prie pergalės pridėjo įvartį. L. Simėnas puolime nepasižymėjo. Pirmą pergalę iškovoję praėjusio sezono prizininkai „Aix“ rankininkai pakilo į 13 vietą. Be taškų liekanti „Istres“ komanda yra priešpaskutinė 15-a.

Ispanijos čempionate lietuvių komandoms sekėsi skirtingai. „Benidorm“ su Rolandu Bernatoniu savų žiūrovų akivaizdoje 36:31 nugalėjo „Morrazo“ ekipą. R. Bernatonis įvarčių nepelnė. Per tris turus 4 taškus surinkęs „Benidorm“ užima 5 vietą. Du lietuvius savo gretose turintis „Ademar“ klubas išvykoje 27:29 turėjo pripažinti „Anaitasuna“ pranašumą ir nukrito į 13 vietą. Deividas Virbauskas įvarčių nepelnė, Gabrielius Virbauskas nežaidė dėl traumos.

Austrijos čempionate pergalių seriją pratęsė lyderė Hardo „Alpla“ su Karoliu Antanavičiumi. Visas tris pergales iškovojusi „Alpla“ namuose 35:28 nugalėjo trečią vietą užimantį „Linz“. K. Antanavičius prie pergalės pridėjo 2 įvarčius.

Islandijos čempionate du lietuvius savo gretose turintis „Selfoss“ klubas namuose 28:27 išplėšė pergalę iš „Grotta“ ekipos. „Selfoss“ vartininkas Vilius Rašimas atrėmė 16 varžovų metimų, Karolis Stropus įvarčių nepelnė. Hafnarfjorduro „Haukar“ svečiuose 29:33 pralaimėjo Reikjaviko IR ekipai. „Haukar“ vartininkas Matas Pranckevičius atrėmė 14 varžovų metimų. 5 vietą užimantis „Selfoss“ ir 7 pozicijoje esantis „Haukar“ kitame ture susitiks tarpusavyje.

Antrojoje Vokietijos „Bundeslygoje“ tarp daugiausia rezultatyvių perdavimų atlikusių rankininkų patenka Mindaugas Dumčius. „Elbflorenz“ komandai atstovaujantis M. Dumčius rezultatu 27:26 laimėtose rungtynėse su „Nordhorn-Lingen“ surinko 3 įvarčius ir net 6 rezultatyvius perdavimus. Daugiausia rezultatyvių perdavimų atlikusių lygos žaidėjų sąraše lietuvis pakilo į 5 vietą.

Be pergalių antrojoje „Bundeslygoje“ lieka Vokietijoje priversti glaustis Zaporižios „Motor“ rankininkai. Gintaro Savukyno treniruojami Ukrainos čempionai svečiuose 22:30 pralaimėjo „Essen“ ekipai ir patyrė jau trečią nesėkmę. „Motor“ klubui priklausantis Jonas Truchanovičius nežaidžia dėl traumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją