Kaip nuvalyti dušo žarnelę nuo kalkių nuosėdų?

Apsaugoti santechnikos prietaisus nuo kalkių praktiškai nėra jokių galimybių. Vandentiekio vanduo turi daug įvairiausių druskų. Dėl šios priežasties ant įvairių paviršių tiek viduje, tiek išorėje formuojasi kalkių nuosėdos, kurias nuvalyti nėra taip paprasta. O spartėjant gyvenimo tempui, ne visada atsiranda laiko, kurį būtų galima paaukoti dušui valyti. Tačiau iš tikrųjų tam, kad dušo žarnelė blizgėtų, pakaks kas 1 – 2 savaites skirti jai vos 15 minučių, rašoma portale mschistota.ru.

Parduotuvėse akys raibsta nuo valymo priemonių gausos. Jos gaminamos atsižvelgiant į medžiagas, kurioms bus naudojamos.

Valymo priemonių rūšys:

  • milteliai;
  • aerozoliai;
  • skysčiai;
  • geliai;
  • pastos.

Jie gerai valo ir nepažeidžia paviršių, tačiau dažnai sukelia nemalonias organizmo reakcijas.

5 efektyvios liaudiškos priemonės, įveikiančios kalkių nuosėdas

Daugeliui žmonių, kaip ir man, nepatinka mintis, kad vonios kambario įrangą reikia valyti cheminėmis priemonėmis. Tačiau žmonės vis dažniau renkasi išbandytus ir visiškai saugius produktus.

Kiekvienuose namuose galima rasti:

  • acto;
  • amoniako;
  • sodos;
  • laikraščių;
  • citrinos.

Jei laiku neišsivaduosite nuo kalkių nuosėdų, jos greitai iš kosmetinės problemos taps rimta finansine problema. Itin apleistais atvejais pradės irti pati santechnika, ir jums teks pirkti naują.

Kaip pašalinti kalkes nuo dušo žarnelės?

Norėdami apsaugoti save ir savo šeimą nuo kenksmingų medžiagų ir alergijų, geriau nenaudokite agresyvių cheminių priemonių. Vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių dušo žarnelės valymo būdų yra soda ir actas. Šis metodas tinka net ekologiško valymo šalininkams. Maža to, jis nereikalauja daug laiko ir pastangų.

Paimkite:

  • sodos;
  • acto.

Apsiginkluokite:

  • dantų šepetėliu;
  • mikropluošto šluoste;
  • guminėmis pirštinėmis.

Soda ir actas – vienas pigiausių būdų pašalinti kalkių nuosėdas.

Instrukcija žingsnis po žingsnio:

  1. Užsimaukite pirštines.
  2. Sumaišykite sodą ir actą.
  3. Gautą košelę dantų šepetėliu užtepkite ant dušo žarnelės ir dušo galvutės.
  4. Palikite 10 minučių.
  5. Nuplaukite pastą ir šluoste nublizginkite nuvalytus paviršius.

Jei norite pašalinti įsisenėjusias apnašas, į acto tirpalą (vandens ir acto santykis 1:1) įmerkite audinio gabalėlį ir apvyniokite jį aplink dušo žarną. Palikite 10 – 15 minučių. Tada žarnelę nuplaukite, o likusius nešvarumus nuvalykite sodos ir acto mišiniu.

Citrina prieš kalkių nuosėdas

Dušo žarnelei valyti nerekomenduojama naudoti agresyvių priemonių, kurių sudėtyje yra rūgščių ir chloro. Kita vertus, citrina turi daug rūgšties, kuri skaido apnašas ir sugrąžina blizgesį, nepadarydama santechnikai jokios žalos. Žinoma, šis kvapnus vaisius neišspręs įsisenėjusių problemų, tačiau kaip savaitinis valiklis jis bus labai veiksmingas.

Kaip nuvalyti dušo žarną su citrina:

  1. Peiliu nupjaustykite žievelę.
  2. Įtrinkite minkštimu dušo žarnelę.
  3. Palikite atmirkti 10 – 15 minučių.
  4. Nuplaukite vandeniu.
  5. Nusausinkite minkštu skudurėliu.

Štai ir viskas – žarnelė blizga kaip nauja. Vietoj citrinos sulčių galite naudoti citrinos rūgštį. Tris paketėlius citrinų rūgšties (po 100 g) ištirpinkite 1 l vandens ir šiuo tirpalu valykite žarnelę. Jei norite, kad poveikis būtų dar geresnis, nusukite žarnelę ir kartu su dušo galvute įmerkite dviem valandoms į citrinų rūgštį. Tada nuplaukite vandeniu ir nusausinkite šluoste ar popieriniu rankšluosčiu. Dušo žarnelės valymo tirpalus galima šiek tiek pašildyti – tuomet valymo procesas bus greitesnis.

Jei norite, kad jūsų vonios santechnika visada spindėtų švara, pasirūpinkite ja po kiekvieno naudojimo. Juk nuoseklumas – sėkmės garantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)