Latvijos ministras pirminininkas Arturas Krišjānis Kariņšas taip pat užsiminė, kad šį klausimą vyriausybė svarstys kitą savaitę ir pridūrė, kad Ekonomikos ministerija parengs siūlymą dėl tolesnių veiksmų.

Jau anksčiau Latvijos valdžia nusprendė, kad šaliai reikalingas nuosavas Suskystintų dujų terminalas, ir pradėjo reikiamas procedūras, kuriuose dalyvauja privačios bendrovės, sakė J. Puce. Anot politiko, vyriausybė turi apsispręsti dėl kitų veiksmų plano iki rugpjūčio 31-osios dienos, o tai reiškia, kad sprendimas gali būti priimtas vyriausybės kitos savaitės posėdyje, tai yra rugpjūčio 30 dieną.

Ministerijos turi visus reikiamus dokumentus, ir gali priimti politinių sprendimų dėl tokių projektų kaip SGD terminalas ateities, paaiškino deputatas.

J.Puce sako, kad labai svarbu, jog būtume ramūs, kad ateinantį šildymo sezoną dujų nepritrūks: „Neturėdami savo terminalo, esame gana didelės rizikos zonoje, nes reikia suprasti, kad estiškas Paldiski terminalas yra laikinas“. J. Puce pripažįsta, kad šis terminalas negali užtikrinti reikiamo tiekimo Baltijos jūroje, be to, parlamentas jau priėmė sprendimą nuo kitų metų rusiškų dujų atsisakyti.

Anot J. Puce, reikia rinktis ekonomikos ir saugumo prasme geresnį sprendimą..

Kaip jau buvo skelbta, liepos pradžioje Latvijos vyriausybė pavedė ekonomikos ministerijai atlikti nuodugnų SGD terminalo projektų vertinimą, juos pateikė bendrovės „АО Skulte LNG Terminal“ ir „SIA Kundziņsalas dienvidu projekts“. Iki rugpjūčio 31 dienos ministrų kabinetui turėjo būti pateikta ataskaita, kurioje kartu su nepriklausomais konsultantais vertinamas projektų atitikimas Latvijos ekonominiams ir valstybiniams interesams.

„Skulte LNG Terminal“ registruota 2016 metais. Bendrovės svetainėje internete nurodyta, kad vieninteliai jos naudos gavėjai yra Arnfinas Unumas ir Peteris Ragaušis. Antrą šių metų pusmetį pasirodė informacija, kad „AО Virši-A“ įsigijo 20 proc. „Skulte LNG Terminal“ akcijų.

„Kundziņsalas dienvidu projekts“ veiklą pradėjo 2010 metais. Vienintelis bendrovės valdytojas yra amerikiečių bendrovė „Millennium Energy Partners LLC“, o tikrasis naudos gavėjas – Lasha Shanidze.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)