Norite tikėkite, norite ne, bet mūsų namuose esantys daiktai glaudžiai susiję su mūsų praeitimi, dabartimi ir ateitimi, jie glaudžiai susiję su mūsų pasamone. Kiekvienas daiktas turi savo istoriją, savo energetinį lauką, kurie gali mums daryti teigiamą arba neigiamą poveikį. Žemiau išvardinsime daiktus, kurių nereikėtų laikyti namuose jei norite, kad juose vyrautų pozityvi energija, ramybė ir santarvė.
Senos nudėvėtos šlepetės

Nelaikykite namuose senų, nudėvėtų ar suplyšusių šlepečių, nes jos prišauks nepriteklių į namus. Geriau įsigykite naujas, o senąsias išmeskite.

Seni, suplyšę arba nudėvėti drabužiai ir batai

Ta pati taisyklė galioja ir seniems, nudėvėtiems ar suplyšusiems drabužiams, bei batams. Net jeigu drabužis tvarkingas, tačiau nedėvite jo jau kelis sezonus, tai maža tikimybė, kad praėjus dar metams ar dviems, vėl jį užsivilksite. Geriau senus drabužius išmeskite ar atiduokite ir atlaisvinkite spintoje vietos naujiems. Manoma, kad laikydami namuose tokias senienas galime į namus prišaukti nepriteklių.

Sudaužyti arba įskilę veidrodžiai

Ezoterikoje ir magijoje veidrodis yra vienas paslaptingiausių daiktų, su kuriuo siejami įvairūs prietarai. Nors šiandien magija ir burtais tikima vis rečiau, tačiau veidrodis vis dar neapleidžia savo pozicijų. Nuo seno veidrodis garsėja kaip stipriausią energetiką turintis daiktas, kuris ne tik kaupia energiją, bet ją ir išspinduliuoja. Kinų manymu, veidrodžio atspindys yra atspindimo žmogaus antrininkas, todėl sudaužyti veidrodį yra blogas ženklas. Vis dėlto, jeigu taip nutiktų, negalima palikti jo namie ir žiūrėti į sudužusio ar suskilusio veidrodžio atspindį, reikia greitai surinkti šukes, jas nuplauti po tekančiu vandeniu ir išmesti, ar dar geriau – užkasti. Veidrodžio plovimas yra reikalingas tam, kad būtų “ištrinama” informacija apie veidrodžio savininką.

Apdaužytais kraštais arba įskilę indai

Jau mūsų protėviai žinojo, kad negalima valgyti ar gerti iš įskilusių indų ar indų su nudaužytais kraštais, net namie jų geriau nelaikyti. Tokius indus geriau iš karto išmesti, net jeigu nuskilimas labai menkas ir indą dar galima naudoti. Taip yra todėl, kad stalo indai simbolizuoja šeimą. Manoma, kad indų įtrūkimai gali prišaukti santykių problemas ir išsiskyrimus. Be to, manoma, kad iš suskilusios lėkštės valgomas maistas įgauna neigiamos energijos, kuri gali būti žalinga mūsų organizmui.

Gyvūnų liekanos: kailiai, iškamšos, ragai ir kt.

Nerekomenduojama namuose laikyti ir gyvūnų iškamšų, ragų, kailių, plunksnų ar kitų gyvūno liekanų, nes tokios “interjero detalės” gali tapti nepageidaujamos energijos šaltiniu. Gyvūnų liekanos į aplinką skleidžia neigiamą mirties energetiką, kuri gali būti itin stipri, jeigu gyvūnas prieš mirtį labai bijojo ar kentėjo. Stipresnį mirties energijos poveikį jaus jautresni ar sergantys asmenys. Be to, gyvūnų iškamšos kaupia dulkes, tad ir tai gali neigiamai atsiliepti žmogaus sveikatai.

Daiktai, kurie kelia neigiamas emocijas

Jeigu tikėti Feng Shui filosofija, daiktai, kurie mums nepatinka, kelia blogus prisiminimus ar neigiamas emocijas, tokie daiktai sukuria niūrią, slegiančią atmosferą namuose, todėl jie tikrai verti keliauti į šiukšlių dėžę, arba.. į kitus namus, kuriuose jie tiks ir patiks naujiems šeimininkams.

Nepatinkančios dovanos ar dovanos iš nemalonių žmonių

Deja pasitaiko, kad kartais gauname dovanų visai nereikalingą ar nepatinkantį daiktą, arba dar blogiau - mums nepatinka pats dovanotojas. Visais atvejais vos išvydę šį daiktą jausime neigiamas emocijas. Turbūt sutiksite, kad perdovanoti dovaną nėra labai gražu, tad geriau atiduokite ją žmogui, kuriam to labiau reikia. Kartu ir padarysite gerą darbą.

Vijokliniai augalai

Nepatariama namo viduje auginti vijoklinių augalų. Manoma, kad tokie augalai pritraukia ligas ir sugeria neigiamą energiją, neleisdami jai pasišalinti. Tokiu būdu neigiama energija namuose tik kaupiasi. Tuo tarpu vijokliniai augalai išorinėje namo pusėje, atvirkščiai, apsaugo namus nuo visokio blogio.

Dirbtinės ar džiovintos gėlės

Net pačios gražiausios dirbtinės gėlės niekada neatstos tikrų, gyvų gėlių puokštės ar vazonėlio, nes gyvos gėlės namuose skleidžia gyvybės energiją, o ką gali skleisti dirbtinės? Tas pats galioja ir džiovintoms gėlėms. Yra net paplitęs posakis, kad gyvos gėlės skirtos gyviesiems, o mirusios - mirusiems.

Sena šluota

Šluota tai namų apyvokos daiktas, kurį vertėtų reguliariai pakeisti nauju. Manoma, kad sena šluota gali pritraukti į namus skurdą ir ligas. Ar verta tuo rizikuoti?

Mirusio žmogaus daiktai

Kad ir kaip juos plautumėte ar valytumėte, mirusiojo daiktai išsaugo buvusio savininko energetiką. Todėl mirusių žmonių daiktai ypač nepageidaujami jūsų namuose, o dar labiau jūsų drabužių spintoje. Taip pat vertėtų žinoti, kad kapinėse rastų daiktų nevalia nešti namo, geriau jų visai neliesti.

Na ir pabaigai.. norite gražių, jaukių, pozityvios energijos kupinų namų? Nepamirškite, kad namie turi būti švaru ir gaivu. Net jeigu jūsų mažieji reguliariai apverčia viską aukštyn kojomis, palaikykite tvarką ir kantriai mokykite juos gyventi švariai. Jeigu namuose įsivyraus nuolatinis chaosas, tokį pat statusą gali įgyti ir jūsų gyvenimas. Na o žmonės gyvenantys reguliariai valomuose ir vėdinamuose namuose, turi kur kas daugiau galimybių būti sveikais ir laimingais.