„Suplanavę administracijos biurą ir naują „Iki“ parduotuvę šalia jo, kruopščiai įvertinome, kaip pastatas prisidės prie visos sostinės poreikių bei pagerins vietos bendruomenės sąlygas. Itin daug dėmesio skyrėme patogiai infrastruktūrai bei kraštovaizdžiui, siekėme, kad naujasis pastatas darniai įsilietų į aplinką ir prisidėtų prie modernaus bei veržlaus rajono veido. Taip pat tikime, kad administracijos biuras bus patogus ir keliems šimtams „Iki“ darbuotojų“, – sako Nijolė Kvietkauskaitė, prekybos tinklo „Iki“ generalinė direktorė.

Investicijos į modernaus trijų aukštų 5 850 kv. m ploto pastatą siekia 10 mln. eurų. Naujojo „Iki“ administracijos pastato statybos pradėtos 2021 m. rugpjūčio mėn., jas užbaigti planuojama šią vasarą, kad rudenį į naująjį „Iki“ biurą persikeltų keli šimtai „Iki“ administracijos darbuotojų.

Itin daug dėmesio skirta žaliosioms zonoms. Jau pasodinta kelių skirtingų rūšių medžių, nuo Pilaitės pr. ir Papilėnų g. pusės, šalia patogių įvažiavimų, bus ir gyvatvorė. Išsaugoti sklype jau augę medžiai. Prie pagrindinio pastato įėjimo įrengiama aikštė su želdynais ir suoliukais. Vakarinėje dalyje pastatas nuo stovėjimo aikštelės atskirtas žaliosiomis zonomis.

Pirmajame pastato aukšte įsikurs „Iki“ parduotuvė, įrengta pagal naujausią prekybos tinklo modelį, joje pirkėjų patogumui bus paprastos ir savitarnos kasos, kad būtų suteikiama galimybė rinktis patogiausią ir greičiausią atsiskaitymo būdą. Formuojant „Iki“ parduotuvės asortimentą itin daug dėmesio skiriama šviežiems vaisiams ir daržovėms, šviežiai mėsai, žuviai, konditerijai ir jau paruoštiems vartoti kulinarijos gaminiams. Veiks ir kavinės zona, kur visi norintys galės skaniai pavalgyti.

Antrame ir trečiame aukštuose suplanuotos „Iki“ administracijos biuro patalpos. Pastatas atitiks A++ energetinio efektyvumo klasę. Projektą parengė UAB „City Projects“ architektų komanda.

Projektuojant naujojo „Iki“ administracijos biuro vidines erdves ir prisitaikant prie pasikeitusių darbuotojų įpročių daug dėmesio skirta darbo vietų įrengimui. Jos planuojamos skirtingose pastato pusėse, užtikrinant natūralų apšvietimą. Patalpose ir aplink pastatą, siekiant tausoti energijos išteklius, bus įrengti LED šviestuvai. Taip pat daug dėmesio skiriama ir žmonių su negalia patogumui, užtikrinama galimybė jiems savarankiškai patekti į pastatą ir visas pagrindines patalpas.

Prekybos tinklą „Iki“ šiuo metu sudaro 231 parduotuvė, kulinarijos gamybos centras bei 3 regioninės kepyklos. Nuolat naujoves diegiantis prekybos tinklas kartu su „Pixevia“ Vilniuje atidarė ir pirmąją autonominę parduotuvę. Tai pirmoji tokia Lietuvoje ir Šiaurės šalyse. Prekybos tinkle dirba beveik 6 tūkst. darbuotojų. Prekybos tinklas taip pat valdo prekių pristatymo į namus startuolį „LastMile“.