22 Didžiojo kirčio turnyrus laimėjęs ir pagal šį skaičių rekordininku esantis R. Nadalis prisipažino, kad kasdien yra priverstas spręsti vis didėjančias problemas dėl traumų.

Po pergalių šiais metais „Australian Open“ ir „French Open“ turnyruose jis abejoja, ar galės žaisti Vimbldone ir „US Open“.

„Akivaizdu, kad taip žaisti toliau negalėsiu ir nenoriu, – kalbėjo ispanas. – Jei terapija padės, gal ir galėsiu žaisti, jei nepadės, tuomet turiu gerai pasvarstyti, ar ryžtis dar vienai didelei operacijai nežinant, ar tai pašalins iškilusias problemas. Klausimas apskritai, ar tuomet dar galėsiu žaisti aukščiausiame lygyje.“

R. Nadalis pabrėžė, kad labai norėtų dalyvauti Vimbldono turnyre: „Jei tik kūnas leis, žaisiu Vimbldone. Tai ne tas turnyras, kurį norėčiau praleisti.“

Jis pasakojo, kad Paryžiuje prieš kiekvieną mačą jam buvo leidžiamos injekcijos į pėdą, kad apmalšintų du nervus, keliančius daug skausmo.

„Tai buvo dvi labai sunkios ir emocijų kupinos savaitės. Gavau injekcijas, kad „apmirtų“ pėda ir aš galėčiau žaisti. Aš tos pėdos žaidžiant praktiškai nejaučiau“, – atskleidė čempionas. Tokiu būdu kilo didelis pavojus susižeisti dar labiau, vis dėlto noras žaisti „Roland Garros“ buvo didesnis. Jis tvirtino, kad tai buvo galbūt paskutinė jo galimybė pasivaržyti „French Open“.

Prancūzijos sostinėje dar prieš turnyro finalą buvo spekuliuojama, kad R. Nadalis po pergalės gali paskelbti apie karjeros pabaigą. Finale jis įtikinamai 6:3, 6:3, 6:0 įveikė norvegą Casperą Ruudą.

Po triumfo jis pirmiausiai pasiuntė žinią, kad dar negalvoja apie karjeros pabaigą: „Nežinau, kas dar nutiks ateityje, tačiau mėginsiu ir toliau kovoti.“

Vis dėlto spaudos konferencijoje minėtas pareiškimas jau neatrodė toks užtikrintas. „Mano teniso karjerai visuomet buvo pirmenybė mano gyvenime, tačiau niekuomet ji nebuvo svarbesnė nei mano asmeninė laimė. Pažiūrėsime, ar taip galėsiu dar žaisti ir būti laimingas teniso kortuose. Jei nepavyks, tuomet užsiimsiu kuo kitu“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją