Žalgirio" komanda penktadienį Kaune 100:57 sutriuškino Vilniaus "Sakalų" ekipą, kuri sugebėjo laimėti net pirmąjį kėlinį 17:15.

Rungtynių kulminaciją galima pavaginti ketvirtojo kėlinio trečią minutę (33 rungtynių minutę - BNS), kai Kauno sporto halėje susirinkę 3200 žiūrovų atsistoję pradėjo skanduoti "Sabai, Sabai!".

Tačiau A.Sabonis aikštėje taip ir nepasirodė, po rungtynių spaudos konferencijoje motyvavęs tuo, kad "kūnas dar neparuoštas ir neverta skubėti, kad ko neįvyktų".

Pasak vyriausiojo "Žalgirio" trenerio Algirdo Brazio komanda pralaimėjo pirmąjį kėlinį dėl to, kad "slėgė Arvydo autoritetas".

Treneris taip pat prisiėmė kaltę ir atsiprašė žurnalistų bei žiūrovų, dėl to, kad aikštelėje nepasirodė A.Sabonis.

Tai buvo bene trumpiausia A.Brazio monologas spaudos konferencijoje šį sezoną, nes vėliau kalbėjo tik A.Sabonis.

Arvydas Sabonis:
"senai buvau halėj ant suolelio. Jau žiūrėti varžybas darosi įdomu, pasiilgau krepšinio, tad pasitreniruosiu ir gal kas išeis"

Lietuvos krepšinio legenda pasidžiaugė, kad vyrai gerai sužaidė ir, svarbiausia, laimėjo.

Paklaustas, kodėl vis dėl to, krepšininkas nepasirodė aikštėje, nors publika to ir prašė, A.Sabonis su jam būdingu jumoro jausmu atsakė, kad "ne jis čia treneris".

Vėliau pridūrė: - "senai buvau halėj ant suolelio. Jau žiūrėti varžybas darosi įdomu, pasiilgau krepšinio, tad pasitreniruosiu ir gal kas išeis".

"Pirmą kartą tokioj situacijoj esu, - toliau kalbėjo A.Sabonis. - "10 mėnesių be treniruočių - tai didelis laiko tarpas. Ir dabar, kai sujudėjau, tai ryte panika ir ryte jau mąstai, kaip nueiti iki tualeto (juokiasi)".

Pasak krepšininko stimulas grįžti - sunki komandos finansinė padėtis - "grįžau palaikyti komandos kiek galiu. Nežinau, žaisiu ar nežaisiu, bet šiuo sunkiu komandai momentu noriu būti kartu su ja" - prisipažino A.Sabonis, taip ir nepasakęs ar vis tik žais šį sezoną.

Po 24-osios pergalės 28-osiose rungtynėse "Žalgiris" ir toliau lieka antras ir penkiais taškais nusileidžia Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkams, kurie namie 128:82 sutriuškino Klaipėdos "Neptūno" ekipą ir iškovojo jau 29-ąją pergalę iš eilės.

Atkakliausiai vyko rungtynės Panevėžyje, kur vietos "Preventa-Malsena" tik po pratęsimo 92:99 nusileido Alytaus "Alitos" ekipai.

Ketvirtojoje pozicijoje esantys alytiškiai iškovojo 15-ąją pergalę iš 29-ių ir tik tašku atsilieka nuo "Šiaulių" klubo.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai):

1."Lietuvos rytas" 29 29 0 2."Žalgiris" 28 24 4 3."Šiauliai" 29 16 13 4."Alita" 29 15 14 5."Nafta" 29 11 18 6."Neptūnas" 30 10 20 7."Sakalai" 30 10 20 8."Malsena" 30 8 22 9."Atletas" 28 8 20

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją