4 porcijoms reikės:

1 žiedinių kopūstų gūžės (600 g),
500 g kalakutienos filė,
1 pundelio svogūnų laiškų su galvutėmis,
4 pomidorų,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
,altų juodųjų pipirų,
250 ml daržovių sultinio,
250 ml grietinėlės,
250 ml tamsaus alaus,
2 valg. šaukštų miltų,
1 žiupsnelio cukraus,
petražolių šakelės,
druskos pagal skonį.

Žiedinius kopūstus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti. Virti 12 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje, išgriebti sieteliu ir leisti nutekėti vandeniui.

Kalakutienos filė nuplauti ir supjaustyti juostelėmis arba kubeliais. Svogūnų laiškus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti stambiais žiedais. Pomidorus nuplauti, supjaustyti skiltelėmis.

Įkaitinti puode alyvuogių aliejų ir apkepti kalakutienos gabaliukus iš visų pusių. Sudėti svogūnų laiškus ir pomidorus, lengvai apkepti, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Supilti sultinį, alų, grietinėlę, užvirinti ir sutirštinti miltais.

Sudėti žiedinius kopūstus ir pakaitinti. Pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir cukrumi. Išdėlioti į lėkštes ir papuošti petražolės lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją