Apie savo apsisprendimą Paulas pareiškė likus vos viena dienai iki naujos "S Club 7" ir “Polydor Records” sutarties, kurios vertė, pasak bulvarinės spaudos, siekia 15 mln. svarų sumą. Apie savo sprendimą dainininkas pirmiausia pasakė savo draugei, kitai "S Club 7" narei Hannah Spearritt.

Paskutinis “pabėgėlio” koncertas su "S Club 7" turėtų įvykti birželio 1 d., kada grupė pasirodys “Party At The Place” festivalyje. “Noriu pasikeisti muzikaliai, todėl grįžau į savo pirmąją grupę Skua”, - sako Paulas Cattermole'as.

“Buvau pagrindiniu šios grupės vokalistu net keletą metų. Pasakysiu tik tiek, kad "Skua" muzika panaši į "Rage against the machine" kūrybą. Su "S Club 7" nariais ir toliau liksime labai gerais draugais”.

Jau dabar žinoma, kad Paulas filmuosis ketvirtoje TV serialo apie "S Club 7" dalyje, kuri bus kuriama Ispanijoje. Dainininkas dar spėjo įrašyti dvi dainas, kurios pateks į ketvirtą grupės albumą. Šiemet "S Club 7" planuoja debiutuoti kino ekrane, tačiau Paulas Cattermole'as pirmame kino filme grupės gerbėjai nematys.

Likę šešiese popgrupės nariai svarstė tolesnį "S Club 7" likimą. Buvo nuspręsta, kad grupė tęs karjerą, tačiau jos pavadinimas sutrumpės iki "S Club".