Tačiau abu nuo savo jausmų bėgam, nes yra jis - mano vaikinas, kuris mane be galo myli. Kuris patinka mano mamai, mano giminėm. Nutraukti tokią ilgai besitęsiančią draugystę būtų negražu. Ir draugai manęs nesuprastų. Be to, bijau jį įskaudinti. Širdis sako viena, protas kita. Lora, 16 m."

Sveika, Lora. Žinai, prie atvėsusio laužo - šalta. Jei nepasiilgsti savo senojo draugo, vadinasi, nėra traukos, ugnies, trūksta jausmo. Jei nėra tokio bendravimo, kokio tu norėtum, trūksta atvirumo, greičiausiai šis ryšys ne tau.

Pažink pirmiausia save

Esi dar labai jauna. Tai toks amžius, kai reikia pažinti įvairius vaikinus, kad suprastum, kas tau patinka, ko tau reikia, kas tau yra svarbiausia, kad galėtum išsirinkti tą, su kuriuo tau geriausia. Manau, kad jaunuoliams iki kokių 20 metų netgi yra gerai užmegzti kuo daugiau emocinių santykių, kad galėtų labiau pažinti save ir kitus, kažko "pasimokyti" iš kiekvieno ryšio, įsigilinti į vyrišką bei moterišką psichologiją.

Būk laisva

Na, o tu rašai lyg tau būtų ne 16, o 36, lyg planuotum kurti šeimą, namus, gimdyti vaikus ar būtum kažkam pasižadėjusi, įsipareigojusi. Padėkok savo senam draugui, atsiprašyk, paleisk ir būk laisva. Palinkėk jam sėkmės ir pagaliau pasidžiauk tuo, kas atsitiko. Juk jau seniai jauteisi jam atšalusi.

Gal ir negražu, kaip tu rašai, nutraukti ilgą draugystę, ypač sutikus kitą vaikiną, bet ne viskas gyvenime turi būti gražu ir tvarkingai sustyguota. Ir ne tavo artimieji, giminės ar draugai turi būti patenkinti, o tu pati turi jaustis laiminga su tuo ar kitu žmogumi. Galų gale ir jie bus laimingi, matydami laimingą tave. O tu galvoji apie kažkokią reputaciją, nesupratimą, pasipiktinimą. Aišku, tavo senajam draugui skaudės, jei paliksi jį, bet negi draugausi iš gailesčio?

Tu įsimylėjai kitą ir taškas. Jis tave - taip pat? Tai kas dar gali būti nuostabiau? Kam čia dar kankintis ir apsunkinti save nesibaigiančiais klausimais ir savigrauža. Džiaukis, bendrauk, pažink, mėgaukis gyvenimu ir jaunystės teikiamais privalumais. Mylėk ir būk mylima. Su pavasariu!

Klausk Ramunės: seksas@15min.lt