Grotelės valomos įvairiais būdais. Valymo metodai skiriasi, priklausomai nuo to, iš kokios medžiagos pagamintos jūsų viryklės grotelės

Portale „Novate“ pateikiami paprasčiausi ir veiksmingiausi viryklės grotelių valymo būdai:

Tais atvejais, kai grotelės valytos seniai ir yra labai nešvarios, viena priemone veikiausiai nepavyks nuvalyti. Teks padirbėti ir pasitelkti kelis receptus. Pavyzdžiui, iš pradžių galite pamerkti groteles į kokį nors tirpalą, o po kelių valandų pritaikyti dar vieną valymo būdą. Valymo priemonių pasirinkimas priklausys nuo to, iš kokios medžiagos pagamintos jūsų viryklės grotelės.

Kaip nuvalyti ketaus groteles?

Ketaus grotelių negalima valyti labai stipriomis valymo priemonėmis (pvz., negalima naudoti automobiliams skirtų valiklių) ir stipriai mechaniškai šveisti, nes tada grotelės gali suskilinėti. Negalima dėti plauti ketaus grotelių į indaplovę.

Kuo galima valyti ketaus groteles? Soda, garstyčių milteliais ir actu. Galima ir kaitinti – karštame smėlyje, netgi pakaitinti lauže. Net su litavimo lempa galima pakaitinti, tik, žinoma, ne namuose, ir griežtai laikantis saugumo technikos.

Kaip nuvalyti plienines arba emaliuotas groteles?

Jokiu būdu negalima šveisti emaliuotų grotelių metaliniais šepetėliais, negalima naudoti agresyvių cheminių priemonių (ypač nespecializuotų), negalima plauti indaplovėje, jei ant grotelių jau yra defektų, kurie gali tapti korozijos židiniu.

Kuo galima valyti plieną ir emalę? Naudokite actą, garstyčių miltelius, sodą, galite šias priemones sumaišyti. Valyti galima su krakmolu, parduotuvėje įsigytomis priemonėmis stipriai nešvariems indams, baliklius, valymo priemones su smulkiomis abrazyviomis detalėmis ir šarminiais ingredientais. Taip pat galima naudoti kanalizacijos valymo priemones, plauti groteles indaplovėje, jei nėra pažeidimų paviršiuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją