Apie 2 val. nakties link reido vietos judėjęs „Spark“ automobilis staiga nusuko, tad pareigūnams kilo įtarimų, ar vairuotojas nevengia susitikimo su jais.

Visai netoliese akligatvyje nuo policijos slėpėsi neblaivus vairuotojas, kuris vis girtėjo. Tikrintis blaivumo vyras neatsisakė, tik labai nesidžiaugė žiniasklaidos dėmesiu.

Kaip vėliau paaiškėjo, prie vairo sėdėjo žinomas nuomonės formuotojas D. Bendžius.

Pirmąja patikra jam nustatytas 1,05 prom. girtumas, po kelių minučių alkoholio matuoklis jau rodė 1,17 prom. alkoholio.

Girtas vyras naktį nebuvo itin kalbus ir akivaizdžiai nedžiūgavo, kad kelionė čia ir baigėsi.

Šeštadienį Delfi susisiekus su D. Bendžiumi, šis teigė nenorintis dalintis plačiais komentarais šia tema, tačiau patikino, kad šio savo žingsnio jis nepateisina.

„Šiuo savo poelgiu tikrai nesidžiaugiu. Kaip ir sakiau policijos pareigūnams, kai jie paklausė, ar esu išgėręs, atsakiau, kad, taip, ką tik išgėriau taurę vyno. Per visą vakarą iš viso buvo dvi taurės. Tiesiog, ką tik buvau išgėręs ir sustabdė, sustojau ir įpūčiau. Kaip ir sakiau, savo žingsniu tikrai nesididžiuoju ir nieko neslėpiau“, – tikino pašnekovas.

Pasiteiravus, ar nekilo minčių išgėrus visai nesėsti prie vairo, D. Bendžius savęs neteisino.

„Aš žinojau, ką darau. Pats rizikavau sėsti prie vairo ir būti sustabdytas. Nėra jokio pasiteisinimo šioje vietoje“, – kalbėjo jis.

Pašnekovas bus baudžiamas pagal administracinę atsakomybę. Jam gresia piniginė bauda ir teisės vairuoti atėmimas.

Visoje Lietuvoje pareigūnai reidus rengia kasdien ir ne tik didžiuosiuose miestuose.

Teismų praktikoje nuolat pabrėžiama, kad vairavimas išgėrus – vienas sunkiausių nusižengimų.

Atmintinė

Lietuvos policija taip pat kartoja, kad situacija šalies keliuose kelia nerimą, mat vairavimas išgėrus – vienas šiurkščiausių ir ypatingą pavojų pačiam vairuotojui bei aplinkiniams keliančių pažeidimų.

Kaip pastebi su teisę vairuoti praradusiais asmenimis dirbanti psichologė Sonata Švabauskienė, situaciją ypatingai apsunkina tai, kad vairuotojai neretai vadovaujasi klaidingais įsitikinimais ir neįvertina tikrojo alkoholio poveikio: „Atstumų suvokimas ir sumažėjęs jautrumas pasireiškia ir esant nedidelei, vos 0,2 promilių koncentracijai kraujyje. Nepamirškite, kad kiekvieno žmogaus organizmas į alkoholį reaguoja skirtingai, todėl tikrai dažnai tenkantį išgirsti teiginį – „nuo vieno bokalo alaus nieko nebus“, gali lydėti labai skaudžios pasekmės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją