4 porcijoms reikės:

Pusės raudonųjų endivijų gūžės,
1 gūžės “Aizbergo” salotų,
2 obuolių,
2 valg. šaukštų išlukštentų graikinių riešutų,
2 bulvių, išvirtų su lupenomis,
3 valg. šaukštų vyno acto,
1 arb. šaukštelio medaus,
½ arb. šaukštelio garstyčių,
druskos pagal skonį,
maltų juodųjų pipirų,
1 valg. šaukšto aliejaus.

Endivijos lapus nuplauti, stambiai supjaustyti, 5 minutėms pamerkti į šiltą vandenį, po to perdėti į sietelį ir leisti nutekėti vandeniui. “Aizbergo” salotas atsargiai nuplauti, nusausinti ir stambiai supjaustyti. Obuolius nuplauti ir išvalyti. Vieną obuolį supjaustyti skiltelėmis, kitą – smulkiais kubeliais. Graikinius riešutus stambiai sukapoti.

Virtas su lupenomis bulves nulupti ir smulkiai supjaustyti.

Užpilui actą praskiesti nedideliu kiekiu vandens, įdėti medaus, garstyčias, druską, pipirus ir supilti aliejų. Sumaišyti su bulvėmis ir smulkiai supjaustytu obuoliu.

Salotų lapus ir obuolio skilteles perdėti į didelį dubenį ir sumaišyti su bulvių mase. Išdėti į lėkštes ir pabarstyti kapotais riešutais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją